Qatargate: Ομολόγησε ο Τζόρτζι, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη- “Ελευθερώστε την Καϊλή” – Δικαστικά έγγραφα Le Soir και La Repubblica

 Qatargate: Ομολόγησε ο Τζόρτζι, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη- “Ελευθερώστε την Καϊλή” – Δικαστικά έγγραφα Le Soir και La Repubblica

Όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι ομολόγησε την ενοχή του στο Qatargate.

Σύμφωνα με τα εν λόγω έγγραφα, ο Τζόρτζι είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ ότι υπήρξε μέλος μιας οργάνωσης που είχε επαφές τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ και είχε ως στόχο την παρέμβαση σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο Ιταλός φέρεται να έχει επιβεβαιώσει, επίσης, ότι ο Πιερ Αντόνι Παντζέρι, πρώην ευρωβουλευτής, είναι όντως ο επικεφαλής της εν λόγω οργάνωσης.

  • «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» φέρεται να είπε επίσης ο Τζόρτζι, σύμφωνα με το τετρασέλιδο κατηγορητήριο των Βέλγων δικαστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ο Τζόρτζι προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύντροφό του, παρά τις φήμες ότι εκείνη υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και τις αναφορές που τη θέλουν να αποδίδει σε εκείνον το φταίξιμο για όσα έχουν συμβεί.

Ερωτηθείς σχετικά με το εν λόγω έγγραφο από την εφημερίδα, ο δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή Παντζέρι εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος.

«Δεν έχω πληροφορίες» λέει ο Laurent Kennes, και συνεχίζει: «Είναι πρωτοφανές να μην έχουμε εμείς πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο και να έχετε εσείς».

Μάλιστα, υποστήριξε πως η διαρροή αυτή θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία.

Φαίνεται, πάντως, πως ο Τζιόρτζι με την πλήρη ανάληψη της ευθύνης “ταυτίζεται” με την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή.

Qatargate: Η ομολογία του Φραντσέσκο Τζιόρτζι – «Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη… Ελευθερώστε την Καϊλή»

Σύμφωνα με La Repubblica, ο Τζιόρτζι μετά την απολογία του φέρεται να είπε στους δικαστές «ελευθερώστε τη σύντροφό μου».

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» ήταν οι λέξεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα που χρησιμοποίησε ο Τζιόρτζι για να επιβεβαιώσει την εμπλοκή του στο Κατάρ-gate. «Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος» προσθέτει η La Reppublica.

Τα “καρφιά” της Καϊλή στον Τζιόρτζι

Μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος στις δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς επαναλαμβάνει πως η Εύα Καϊλή είναι αθώα χωρίς αστερίσκους, η ίδια υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα στο σπίτι της και πως όταν τα ανακάλυψε είπε στον σύντροφό της “να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους”.

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους, ενώ, επικαλούμενος το απόρρητο, αρνήθηκε να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.

“Θα δώσει εξηγήσεις ο σύντροφός της για το ποιον αφορούσαν τα χρήματα”, είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας: “Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφός της τα έβαλε” και επαναλαμβάνοντας πως η κα. Καϊλή δεν έχει δωροδοκηθεί ούτε από το Κατάρ ούτε από κανέναν άλλον στη ζωή της.

Σχετικά Άρθρα