Ο Μακρόν απαντά στην κριτική για το ταξίδι του στο Κατάρ- Στα αποδυτήρια της γαλλικής ομάδας μετά τη νίκη με το Μαρόκο (vid)

 Ο Μακρόν απαντά στην κριτική για το ταξίδι του στο Κατάρ- Στα αποδυτήρια της γαλλικής ομάδας μετά τη νίκη με το Μαρόκο (vid)

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε για το ταξίδι του στο Κατάρ, όπου βρέθηκε στις θέσεις των επισήμων και παρακολούθησε τον αγώνα της Γαλλίας με το Μαρόκο, έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο Γάλος πρόεδρος επικρίθηκε γιατί ταξίδεψε εκεί, την ώρα που διεξάγεται έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς ευρωπαίων πολιτικών από την χώρα αυτή.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε το ταξίδι του για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, παρά τις επικρίσεις για την εμπλοκή της μοναρχίας του Κατάρ στον χρηματισμό μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για να αποτρέψει την απειλή για τη βιομηχανία της από τις προγραμματισμένες επιδοτήσεις των ΗΠΑ και ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν την απάντησή τους στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

O Μακρόν επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας στα αποδυτήρια και τους συνεχάρη για τη νίκη:

Σχετικά Άρθρα