Μέτσολα: Με προσέγγισαν από το Κατάρ, είχα δύο συναντήσεις – Αρνήθηκα, γιατί είχα ανησυχίες

 Μέτσολα: Με προσέγγισαν από το Κατάρ, είχα δύο συναντήσεις – Αρνήθηκα, γιατί είχα ανησυχίες

Το σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο και την εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων προσώπων που έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, οδηγεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε δύο συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Κατάρ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Politico.

Μετσόλα: «Είχα συναντήσεις με εκπροσώπους του Κατάρ»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει προσεγγιστεί από το Κατάρ ή από άλλες τρίτες χώρες, η Μετσόλα είπε: «Με προσκάλεσαν να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αρνήθηκα επειδή είχα ανησυχίες για τη χώρα αυτή».

«Είχα συναντήσεις με εκπροσώπους του Κατάρ στις Βρυξέλλες. Έλαβα προσκλήσεις, όπως να παρακολουθήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο ή να αναφερθώ σε θέματα στο Κοινοβούλιο, τις οποίες απέρριψα» δήλωσε η Μετσόλα.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα εμφανίστηκε με καθυστέρηση μίας ώρας στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, μετά από τη Σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της ΕΕ, όπου συζήτησαν και για το σκάνδαλο διαφθοράς που περικυκλώνει το θεσμικό της όργανο.

«Οι ηγέτες έδειξαν μεγάλη υποστήριξη για τον τρόπο που χειριζόμαστε το θέμα»
«Μόλις είχαμε μια μακρά ανταλλαγή απόψεων με τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους των θεσμικών οργάνων», δήλωσε η ίδια. «Αρκετό μέρος της συζήτησης ήταν αφιερωμένο στις ποινικές διαδικασίες που αφορούν το Κοινοβούλιο».

Υποστήριξε ότι οι ηγέτες της έδειξαν «μεγάλη υποστήριξη … για τον τρόπο με τον οποίο το Κοινοβούλιο χειρίστηκε αυτό το θέμα». Και επανέλαβε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ότι «δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, δεν θα κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί».

Σχετικά Άρθρα