Βελγικό “αφήγημα” για τις καθ’ ημάς παρακολουθήσεις από …εξυπνάκηδες

 Βελγικό “αφήγημα” για τις καθ’ ημάς παρακολουθήσεις από …εξυπνάκηδες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ήταν κατηγορηματικά σαφής: ουδείς συσχετισμός της υπόθεσης Καϊλή με τις εν Ελλάδι παρακολουθήσεις. Χρήσιμη η διευκρίνηση για να σταματήσουν οι διαρροές ό,τι, δήθεν, με αίτημα των βελγικών αρχών παρακολουθήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης (και ο Θανάσης Κουκάκης, άραγε;), στο πλαίσιο της ίδιας (ή άλλης;) έρευνας για το Qatargate.

Πολτός εύπεπτος που λόγω σπουδής “ξέχασε” ότι δεν ταιριάζουν οι ημερομηνίες. Από το καλοκαίρι, παρακολουθήθηκε -αν παρακολουθήθηκε- το κινητό της Εύας Καϊλή (γιατί κατασχέθηκε τότε;), ένα χρόνο πριν έγινε η απόπειρα με pretador και στη συνέχεια η “νόμιμη επισύνδεση” του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι “αφέλειες” δεν σταματούν εδώ. Επιχαίρουν ορισμένοι διότι δια των βελγικών παρακολουθήσεων σε πολιτικά πρόσωπα νομιμοποιούνται οι καθ΄ημάς υποκλοπές, άρα καταρρέει το αφήγημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Νίκου Αλιβιζάτου, του Γιώργου Σωτηρέλη, του Ξενοφώντα Κοντιάδη και οιουδήποτε άλλου Έλληνα συνταγματολόγου. Και επιβεβαιώνεται η εμπεριστατωμένη (…) άποψη του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Τους διαφεύγει, ξανά, μια ποιοτική διαφορά σε μέγεθος δεινοσαύρου. Οι παρακολουθήσεις των βελγικών αρχών (εάν έγιναν) αφορούσαν υπόθεση διαφθοράς με κύριες αιχμές το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ουχί την αόριστη και απλόχωρη “εθνική ασφάλεια”. Στην Ελλάδα δεν απέρριψε κανείς τις παρακολουθήσεις για τέτοια εγκλήματα, είναι, άλλωστε, γνωστό πως στην υπόθεση της Greek Mafia -και μάλλον και σε άλλες τέτοιου είδους- δούλεψαν οι “κοριοί”.

Οι παρακολουθήσεις Κουκάκη, Ανδρουλάκη, Χατζηδάκη και άλλων τινών, ίσως και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, έγιναν στο πλαίσιο κάποιας έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα; Ενεπλάκησαν σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος οι παραπάνω; Είχαν συστήσει κάποια εγκληματική συμμορία ή συμετείχαν σε κάποια τέτοια;

Άλλο το έγκλημα, οργανωμένο και ανοργάνωτο, άλλο το ξεπλυμα, άλλο η “εθνική ασφάλεια”, εξυπνάκηδες…

Σχετικά Άρθρα