Τέλη κυκλοφορίας: Σενάριο για μεγάλη παράταση 

 Τέλη κυκλοφορίας: Σενάριο για μεγάλη παράταση 

Σχεδόν δύο εβδομάδες προθεσμία έχουν οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2023, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Εν μέσω σφοδρής ακρίβειας, όλα συγκλίνουν στο ότι και φέτος, όπως και κάθε άλλη χρονιά, θα ανακοινωθεί παράταση σύμφωνα με το ieidiseis.gr

Το επόμενο ερώτημα όμως είναι για πόσο καιρό θα δοθεί.

Πέρσι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που είχε δημιουργήσει η πανδημία είχε δοθεί παράταση δύο ολόκληρων μηνών, μέχρι τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, τις προηγούμενες χρονιές δίνονταν κάποιες λίγες εβδομάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε και αυτή τη χρονιά, μια μεγάλη παράταση πάνω από μήνα, όπως έγινε και πέρσι, καθώς οι ενεργειακές τιμές «στραγγαλίζουν» τα νοικοκυριά και δυσκολεύουν την τακτοποίηση φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων εντός της προθεσμίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και άλλων οχημάτων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η παράταση θα ανακοινωθεί στο «παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας, ακόμα και μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το οικονομικό επιτελείο συνήθως εξαντλεί την προθεσμία κατά το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να πληρωθούν τα τέλη πριν τελειώσει η εκάστοτε χρονιά.

Σχετικά Άρθρα