ΠΟΕΔΗΝ για επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών: “Ποιος θα πληρώνει το κόστος των rapid test;”

 ΠΟΕΔΗΝ για επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών: “Ποιος θα πληρώνει το κόστος των rapid test;”

Η απόφαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν εμπεριέχει κανένα υγειονομικό ρίσκο σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτοντας πως η ΠΟΕΔΗΝ δικαιώνεται.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος: « Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων πήρε μια αυτονόητη απόφαση για τους Ανεμβολίαστους Υγειονομικούς. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει την ΠΟΕΔΗΝ και ακυρώνει τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών από 14/4/2022, αυτονόητη η απόφαση για επιστροφή στις δουλειές τους από 1 Ιανουαρίου 2023».

Και συνεχίζει: «Συμφωνούμε με τον προληπτικό έλεγχο που προτείνει η επιτροπή. Η απόφαση δεν διευκρινίζει ποιος θα επιβαρύνεται το κόστος. Κανονικά θα έπρεπε για όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τους υγειονομικούς που υποχρεούνται να υποβάλλονται σε συχνό προληπτικό έλεγχο να παρέχεται δωρεάν από το κράτος».

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ακόμα: «Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι η απόφαση της επιτροπής δεν εμπεριέχει κανένα υγειονομικό ρίσκο. Οι υγειονομικοί τηρούν αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκες, γάντια, στολές κ.λ.π.) και οι ασθενείς δεν διατρέχουν το παραμικρό κίνδυνο. Εξάλλου στα νοσοκομεία έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα μικρόβια εξ ίσου σοβαρά».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει επίσης: «Αυτονόητη θεωρούμε την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και στο σκέλος της επιστροφής των γιατρών σε αναστολή. Το Υπουργείο Υγείας (δεν είναι δουλειά της επιτροπής) υποχρεούται να θεσμοθετήσει την καταβολή των μισθών των συναδέλφων για όσο χρονικό διάστημα ήταν σε αναστολή από 14/4/2022 έως 31/12/2022. Αυτό ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Είναι κρίμα να αναγκασθούν να προσφύγουν δικαστικά που είναι βέβαιη η δικαίωσή τους αφού τα δικαστήρια θα ακολουθήσουν την απόφαση του ΣτΕ και να επιβαρυνθούν τα έξοδα των δικαστικών προσφυγών. Στέλνουμε μήνυμα προς όλους ότι ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε για να έχουμε τη σημερινή καλή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας από το κορονοϊό. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι υγειονομικές αρχές έστω καθυστερημένα σέβονται την απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ που εξεδόθη μετά την προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ.

Δικαιώνεται η τακτική της μετριοπάθειας και των επιχειρημάτων που ακολουθήσαμε», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.