Πετεινοί – Λιοντάρια 2-0

 Πετεινοί – Λιοντάρια 2-0

Ένα βήμα, από το να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Μουντιάλ, που θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά από την Βραζιλία το 1962, απέχει πλέον η Γαλλία.

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει το απόγευμα της Κυριακής (18/12, 17:00, ΑΝΤ1) να επικρατήσει της Αργεντινής στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αφού στο στάδιο Αλ Μπαΐτ της πόλης Αλ Κορ, νίκησε με 2-0 το Μαρόκο στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό, με τα γκολ των Τεό Ερναντέζ (5΄) και Κολό Μουανί στο 79΄!

Η κόντρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας απέναντι στο απόλυτο αουτσάιντερ του τουρνουά, ανέδειξε μεγάλους νικητές τους «πετεινούς», στο πρώτο επίσημο ματς με το Μαρόκο. Η εμπειρία και η ποιότητα της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ υπερίσχυσε της θέλησης και του ενθουσιασμού των «Λιονταριών του Άτλαντα», που μπορεί να ηττήθηκαν στον ημιτελικό, αλλά με την εμφάνισή τους απέδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν βρέθηκαν στην τετράδα του τουρνουά.

Οι σημαντικές απουσίες που είχε η Γαλλία (Ουπαμεκανό και Ραμπιό ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και έμειναν εκτός ενδεκάδας) δεν την εμπόδισαν να κάνει ένα ονειρεμένο ξεκίνημα στον ημιτελικό.

Σχετικά Άρθρα