Πανηγυρική ομιλία Ιμάμογλου μετά την καταδίκη σε 2 χρόνια φυλάκιση – “Ερντογάν παραιτήσου” (vid)

 Πανηγυρική ομιλία Ιμάμογλου μετά την καταδίκη σε 2 χρόνια φυλάκιση – “Ερντογάν παραιτήσου” (vid)

Η απόφαση κατά του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου πυροδότησε αντιδράσεις στην Κωνσταντινούπολη όπου έξω από τα γραφεία του Μητροπολιτικού Δήμου, έχει συγκεντρωθεί κόσμος και διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συγκέντρωση βρίσκονται τόσο ο Ιμάμογλου όσο και η ηγέτης του Καλού Κόμματος (Iyi) Μεράλ Ακσενέρ.

Ο κόσμος που έχει μαζευτεί φωνάζει συνθήματα όπως «Ζήτω η ελευθερία και κάτω η τυραννία», ενώ ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι οι έξι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα συγκαλέσουν συνάντηση αύριο στην Κωνσταντινούπολη για να δείξουν την αλληλεγγύη τους, ενώ πρόσθεσε ότι η ίδια η ετυμηγορία αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία.

Από την πλευρά της η Ακσενέρ έκανε κάποιες αναφορές στην πολιτική ιστορία του Ερντογάν και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υποστηρίξει τον Ιμάμογλου ως κοινό προεδρικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης.

«Παραιτήσου Ερντογάν»

Ο Ιμάμογλου απευθύνθηκε στο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί και μιλάει σαν υποψήφιος πρόεδρος και για το πώς μπορεί να κερδίσει το 2023 με τους ανθρώπους που νίκησαν το κυβερνών κόμμα στην Κωνσταντινούπολη το 2019 ενώ ζήτησε την παραίτηση Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα