Η Μέτσολα απαντά στην Καϊλή: Η πάγια οδηγία προς τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου

 Η Μέτσολα απαντά στην Καϊλή: Η πάγια οδηγία προς τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου

Απάντηση με σαφείς αιχμές δίνει η Πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα στις χθεσινές δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο MEGA είπε ότι η κα Καϊλή εκτελούσε εντολές της Προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Δημητρακόπουλου, Εκπρόσωπος της κα Μέτσολα είπε στη EURACTIV: «Η σαφής και πάγια οδηγία προς όλους τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο».

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο.

  • «Η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση της εν λόγω ευρωβουλευτού, ήταν η Μέση Ανατολή», είπε ο Εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο MEGA, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει:

«Αυτό που έχει ανάγκη να ακούσει η κοινή γνώμη είναι ότι το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δωροδοκήσει την κα Καϊλή διότι όταν πήγε στο Κατάρ, πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους λόγους τους οποίους εκφώνησε, τις συνεντεύξεις που έδωσε ήταν κατόπιν συνεννοήσεως και εντολής της Προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι όλα αυτά προκύπτουν από έγγραφα.

«Η κα Μέτσολα την έστειλε στο Κατάρ, το τι θα έλεγε είχε την έγκριση της κας Μέτσολα, η κα Μέτσολα είχε στείλει μαζί της τον κ Ρομπέρτο Μπεντίνι για να παρακολουθεί όλες τις συναντήσεις της κα Καϊλή», πρόσθεσε.

  • «Σας λέω τα λόγια της κα Καϊλή, εκτελούσε έναν σχεδιασμό που είχε ξεκινήσει από το 2019, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον είχαν αποφασίσει ως όργανα της Επιτροπής να γίνει συνεργασία με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν».

«Άρα η κα Καϊλή δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, δεν είχε καμία ατζέντα», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα