Απάντηση Μπορέλ στις κατηγορίες Καϊλή: “Δεν μίλησα ποτέ μαζί της για το Κατάρ”

 Απάντηση Μπορέλ στις κατηγορίες Καϊλή: “Δεν μίλησα ποτέ μαζί της για το Κατάρ”

Ο Ζοζέπ Μπορέλ «δεν μίλησε ποτέ» στην Εύα Καϊλή για το Κατάρ, δήλωσε σήμερα (14.12.2022) ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

«Όσον αφορά τις τοποθετήσεις της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, μπορώ να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δεν της μίλησε ποτέ για το Κατάρ» τόνισε ο Πίτερ Στάνο.

Η απάντηση του Πίτερ Στάνο αφορά τις δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, όταν αναφέρθηκε στον Ζοζέπ Μπορέλ, ότι «ο Ανώτατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπόρελ, ήταν μεταξύ αυτών που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες για τη δυνατότητα της άρσης βίζας για τους πολίτες των χωρών Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν» και για την προώθηση των ευρωπαϊκών σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Από τη μεριά του, ο Ζοζέπ Μπορέλ χαρακτήρισε το σκάνδαλο «πολύ ανησυχητικά νέα» επειδή «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σχετικά Άρθρα