Τζόρτζι : Έδωσε πολύωρη κατάθεση στις βελγικές αρχές – Τι είπε και έλυσε πολλά αινίγματα για το ”QatarGate”

 Τζόρτζι : Έδωσε πολύωρη κατάθεση στις βελγικές αρχές – Τι είπε και έλυσε πολλά αινίγματα για το ”QatarGate”

Η πρώτη πολύωρη κατάθεση του συζύγου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φαίνεται πως επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των βελγικών Αρχών περί υπόθεσης διαφθοράς και δωροδοκίας Ευρωπαϊων αξιωματούχων από το Κατάρ.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι μίλησε στις βελγικές Αρχές, με την κατάθεσή του να βοηθά να ανοίξει μια τρύπα που θα επιτρέψε να «άνοιξουν» οι έρευνες ή τουλάχιστον να επιβεβαιωθούν πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια των απόρρητων ερευνών που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και κορυφώθηκαν την περασμένη Παρασκευής με τις πρώτες προσαγωγές υπόπτων για το Qatar Gate.

Δημοσίευμα της ιταλικής «Corriere Della Sera» αναφέρει ότι η πολύωρη κατάθεση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ενδέχεται να οδηγήσει τις βελγικές αρχές στο να επεκτείνουν περισσότερο τις έρευνές τους για το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι μίλησε για πολλές ώρες την Παρασκευή, αναγκάζοντας τον επικεφαλής της έρευνας να ακυρώσει τις καταθέσεις άλλων από τους συλληφθέντες.

Εκτιμάται, ακόμη, ότι η απόφαση για την βελγική αστυνομία κατά του Τζιόρτζι ήρθε έπειτα από υποκλοπές στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν εκείνος που προειδοποίησε τον πατέρα της Εύας Καϊλή, προκειμένου εκείνος να προσπαθήσει να διαφύγει με τη βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

Σημειώνεται πως η σύλληψη του πατέρα της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας ήταν και εκείνη που επέτρεψε στις αρχές να παρακάμψουν τις διαδικασίες ασύλου και να πραγματοποιήσουν έφοδο στο σπίτι της Καϊλή και του Τζιόρτζι. Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στο σπίτι του Ιταλού στο Μιλάνο.

Σχετικά Άρθρα