Τσίπρας: “Η χώρα μας κάνει εξαγωγή διαφθοράς, αλλά εκεί λειτουργούν οι θεσμοί – Εδώ, κινδυνεύουν να συλληφθούν αυτοί που καταγγέλλουν”

 Τσίπρας: “Η χώρα μας κάνει εξαγωγή διαφθοράς, αλλά εκεί λειτουργούν οι θεσμοί – Εδώ, κινδυνεύουν να συλληφθούν αυτοί που καταγγέλλουν”

Επίσκεψη στην πόλη της Λαμίας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Αρχικά πραγματοποίησε περιοδεία στην κεντρική αγορά της Λαμίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και επαγγελματίες, να ακούσει τα καθημερινά προβλήματα από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη μείωση του εισοδήματος και να προτείνει λύσεις.

Στη συνέχεια, θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς του νομού στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι πολλά πράγματα αλλάζουν στον τόπο, αφού έτσι και αλλιώς οι εκλογές έρχονται, όπως είπε. Η χώρα μας δεν κάνει εξαγωγή προϊόντων, αλλά εξαγωγή διαφθοράς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει: «Με την διαφορά ότι εκεί λειτουργούν οι θεσμοί και συλλαμβάνονται, ενώ στη χώρα μας κινδυνεύουν να συλληφθούν αυτοί που καταγγέλλουν», υποστήριξε.

«Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έχει πάει τη χώρα πάρα πολύ πίσω. Το γενικευμένο αίσθημα της αδικίας, της διεύρυνσης των ανισοτήτων, η πολιτική αυτή που μας οδήγησε στην χρεοκοπία πριν από κάποια χρόνια, η πολιτική αυτή που θέλει τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι, τους πλούσιους όμως και τους ισχυρούς να γίνονται ισχυρότεροι, είναι μία πολιτική που δεν μας αξίζει. Η διεύρυνση των ανισοτήτων δεν μας αξίζει», είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά μπορεί να επιστρέψει ξανά στη χώρα η δικαιοσύνη.

 «Πιστεύουμε ότι ο τόπος πρέπει να γυρίσει σελίδα και αν κάτι μυρίζει στην ατμόσφαιρα δεν είναι οι εκλογές που έρχονται έτσι και αλλιώς αλλά η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη επιθυμία του ελληνικού λαού για μία πολιτική αλλαγή που θα ξαναφέρει στον τόπο την δικαιοσύνη, που θα σταματήσει την αισχροκέρδεια, τις ανισότητες, θα στηρίξει τους αδύναμους, θα επαναφέρει την κοινωνική συνοχή. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε και από εδώ από την Λαμία», σημείωσε.

Μετά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Λαμίας ο Αλ. Τσίπρας απήθυνε σύντομη ανοιχτή ομιλία:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή. Και θέλω πραγματικά να πω δυο σκέψεις έτσι όπως μου έρχονται περνώντας από την αγορά της Λαμίας, συνομιλώντας με τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη καθημερινά, τη μάχη της επιβίωσης σε πολύ πολύ δύσκολες συνθήκες. 

Διότι αυτό που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι ένα συναίσθημα βαθιάς αδικίας αλλά – θα μου επιτρέψετε να πω – και απόγνωσης. Διότι αυτό που λείπει και πρέπει να επαναφέρουμε είναι η ελπίδα και η προοπτική για να ξαναγυρίσει η κοινωνική συνοχή στον τόπο

Σχετικά Άρθρα