Πρόεδρος Ρομά: “Θα έρθει πολύς κόσμος εθελοντικά έξω από το Ιπποκράτειο όπως και στην κηδεία – Η Αστυνομία να είναι μακριά”

 Πρόεδρος Ρομά: “Θα έρθει πολύς κόσμος εθελοντικά έξω από το Ιπποκράτειο όπως και στην κηδεία – Η Αστυνομία να είναι μακριά”

Αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των Ρομά μετά τον θάνατο του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη.

Στο ethnos.gr μίλησε ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος, Μάκης Μπόντης αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, που νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά τον πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού, θα το θυμόμαστε. Αδίκως έφυγε αυτό το παιδί. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίση για όλους» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Μπόντη.

Ερωτώμενος για το αν θα γίνουν συγκεντρώσεις ο κ. Μπόντης τόνισε «θα έρθει πολύς κόσμος εθελοντικά έξω από το Ιπποκράτειο όπως και στην κηδεία αυτό δεν σημαίνει ότι πάνε σκοπίμως να κάνουν επεισόδια. Θα παρακαλέσω την ελληνική αστυνομία να είναι μακρυά από τους Ρομά».

Ο πρόεδρος ζήτησε δικαιοσύνη για τον θάνατο του 16χρονου «ζητούμε από τη δικαιοσύνη να απαλύνει τον πόνο όλων, και όχι μόνο, να μην ξαναγίνονται ατυχήματα, έτσι αδίκως να φεύγουν τέτοια παιδιά, για 20 ευρώ» και πρόσθεσε πως η ελληνική αστυνομία να σεβαστεί τον πόνο των ανθρώπων «η ελληνική αστυνομία μην δημιουργεί πρόβλημα τώρα που ο κόσμος είναι στη στεναχώρια και τη λύπη».

Σχετικά Άρθρα