Όταν ο Γιάννης Διακογιάννης αποκάλυπτε ότι τον απειλούν

 Όταν ο Γιάννης Διακογιάννης αποκάλυπτε ότι τον απειλούν

Ελάχιστοι στην Ελλάδα έχουν συνδέσει το όνομά τους με το ποδόσφαιρο όσο ο Γιάννης Διακογιάννης, η πιο αγαπημένη φωνή των γηπέδων της χώρας μας.

Ο Γιάννης Διακογιάννης, σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει το 2016, είχε πει «το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι “βρόμικο”», και παράλληλα είχε αποκαλύψει το ότι ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές.

«Δεν θα ήθελα να κάνω μια δική μου εκπομπή. Ούτε να παραστώ στην “Αθλητική Κυριακή”. Γιατί απλά θεωρώ σήμερα το ποδόσφαιρο “βρόμικο”. Και θέλω να το μεταφέρετε έτσι όπως το γράφω.

Εγώ έζησα την καθαρή εποχή του. Ούτε νιώθω την ανάγκη να πάω πλέον στο γήπεδο. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά τη Δικαιοσύνη. Αλλά και η απονομή της καθυστερεί στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε φιλάθλους, έχουμε οπαδούς. Εγώ έχω απειληθεί κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας, αλλά δεν έκανα βήμα πίσω. Δεν φοβήθηκα. Μετέδιδα τον αγώνα ως δημοσιογράφος, όχι ως οπαδός. Για μένα η τηλεόραση είναι εικόνα. Άρα μιλούσα όσο έπρεπε, όταν έπρεπε.

Τι να πω στον τηλεθεατή, ότι τώρα κάνει πάσα ο παίκτης; Γιατί, δεν το βλέπει; Η περιγραφή ενός αγώνα θέλει και μέτρο. Αυτόυ συμβούλευα και τους μαθητές μου ως δάσκαλος. Το αθλητικό ρεπορτάζ είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται να έχεις αρχείο και πάνω απ’ όλα να διαβάζεις τρεις ώρες την ημέρα.

Σαν να πηγαίνεις σχολείο. Εγώ έγραφα τα πάντα σε τετράδια σαν χρονολόγιο. Δεν είχαμε τότε το Google», είχε δηλώσει στην Espresso.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα