Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

 Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

Φωτογραφεία Αρχείου

Συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με αφορμή του θάνατο του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, από πυροβολισμό αστυνομικού, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της χώρας, ενάντια στην αστυνομική βία και με αίτημα να δικαιωθεί η οικογένεια του 16χρονου.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 19:00 στα Προπύλαια και η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή, ενώ υπήρξαν και επεισόδια. Ειδικότερα, επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος του ξενοδοχείου «Τιτάνια» και του «Rex», κοντά στην Ομόνοια.

Ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία, εκτόξευσε πέτρες προς τους αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και κρότου-λάμψης.

Κουκουλοφόροι κατά τη διάλυση τη συγκέντρωσης έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων στην οδό Σίνα, με την αστυνομία να επιστρατεύει τον Αίαντα, το όχημα ρίψης νερού, για να σβήσει τις φωτιές.

Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Κλειστός είναι από τις 18:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Σχετικά Άρθρα