Τσίπρας στο Open: Δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Τσίπρας στο Open: Δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Ο πρωθυπουργός συγκαλύπτει εδώ και 4 μήνες το σκάνδαλο των υποκλοπών” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Open.

«Είναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος».

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αφιερωμένο στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στην υπόθεση Καϊλή, που συνέδεσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν Μενουμευρωπαίος. Τι καλά που θα είμασταν στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη στο κέντρο της Ευρώπης. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο. Βλέπουμε εκεί ότι ακόμη και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν» είπε με νόημα για την υπόθεση Καϊλή. Όπως εξήγησε, στο Βέλγιο, δεν θα μπορούσαν να βρίσκουν αδιευκρίνιστα ποσά σε υπουργούς και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο, να υπάρχει το σκάνδαλο Novartis και ούτε ένας υπουργός ή μεγαλογιατρός να διώκεται και αντίθετα να κάθεται στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο.

«Αν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, θα είχε η ίδια η δικαιοσύνη απευθυνθεί στους παρόχους. Όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους» συνέχισε. «Κάποιος θα είχε παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός δεν θα είχε πού να σταθεί. Εδώ όμως είμαστε λίγο Βαλκάνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αύγουστο, που υπήρξε το πρώτο σοκ όπως είπε με την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη, κρύβεται και προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

«Είχε τη δυνατότητα να βγει και να πει ότι πράγματι υπάρχουν παρακολουθήσεις. Δεν το επέλεξε, έχασε την ευκαιρία και προς ώρας φαίνεται να τη χάνουν και άλλοι θεσμοί της Δημοκρατίας» σημείωσε, αναφερόμενος στην επίσκεψη που έκανε ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ις. Ντογιάκο. 

«Η Le Soir στο Βέλγιο έκανε αποκαλύψεις, δεν της ζήτησαν να πάει να συλλάβει την κ. Καϊλή με σακούλες με χαρτονομίσματα. Δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να βρει αποδείξεις. Υπάρχουν στους παρόχους που έχουν υποχρέωση να κρατάνε αρχείο για δύο χρόνια, υπάρχουν υπογραφές εισαγγελέων, υπάρχουν διατάξεις σε αρχείο στην ΑΔΑΕ» είπε.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τι γίνεται στην ΕΥΠ, την οποία με δική του πρωτοβουλία την πήρε στο γραφείο του. «Αν δεν είχε δυνατότητα γνωρίζει τι ποιεί ο άνθρωπος που τοποθέτησε εκεί αλλάζοντας νόμο και ο ανιψιός του, και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα των παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για πρωθυπουργό επικίνδυνα ανεπαρκή. Αν είναι συνένοχος, γιατί αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά του, τότε είναι ένας πρωθυπουργός επικίνδυνος» συνέχισε.

«Δεν ξέρω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι ωραίο αντί για υπουργός να είσαι ο στόχος 5046c» είπε με νόημα για τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα