Σύμβουλος του Σχοινά: “Ψευδείς οι ισχυρισμοί για δήθεν “διερεύνησή” του”

 Σύμβουλος του Σχοινά: “Ψευδείς οι ισχυρισμοί για δήθεν “διερεύνησή” του”

«Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν «διερεύνηση» του Μαργαρίτη Σχοινά. Χαμένοι στη μετάφραση…» αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης.

Όπως είναι γνωστό, ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Ρεπούμπλικα, την επομένη της σύλληψης της Εύας Καϊλή, επιχείρησε να βάλει «στο κάδρο» του Qatargate τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, παρουσιάζοντας ως τεκμήριο ενοχής κάποιες δηλώσεις του εκεί, με την ευκαιρία του ταξιδιού του για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σήμερα, το Politico γράφει ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μπει στο μικροσκόπιο, με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις που είχε κάνει κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Κατάρ.

Οι συνεργάτες του Μαργαρίτη Σχοινά τονίζουν ότι ο Έλληνας Επίτροπος βρέθηκε στην έναρξη του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ της θέσεώς του – μιας και είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για τα σπορ και υπογραμμίζουν ότι ταξίδεψε εκεί μαζί με με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Σημειώνουν δε ότι δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί η ενωμένη Ευρώπη στην πρεμιέρα μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.