Qatargate: Θύελλα κατά Φον ντερ Λάιεν επειδή αρνήθηκε να απαντήσει για τον Σχοινά (vid)- Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν

 Qatargate: Θύελλα κατά Φον ντερ Λάιεν επειδή αρνήθηκε να απαντήσει για τον Σχοινά (vid)- Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν

Η προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επέλεξε να μην απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε ενθουσιώδεις δηλώσεις για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις στο Κατάρ, με αποτέλεσμα να εγείρει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος Τζέιμς Κάντερ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρά τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, εν μέσω των εξελίξεων που αφορούν στην σύλληψη της Ευρωβουλευτή Ευ. Καϊλή και του σκανδάλου σχετικά με το χρηματισμό σημαντικών ατόμων στο Ευρωκοινοβούλιο από το Κατάρ.

Στο βίντεο ακούγονται οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων και η προσπάθεια της συντονίστριας της συνέντευξης Τύπου να αποτρέψει την υποβολή ερωτήσεων επικαλούμενη ότι η πρόεδρος της Κομισιόν ήδη απάντησε σε τρεις ερωτήσεις.

Όπως αναφέρει ο ίδιος δημοσιογράφος που ανάρτησε το βίντεο, το επίδικο ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς και οι σχέσεις με το Κατάρ.

Διαψεύδει η Κομισιόν

«Οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής», δήλωσε για τον Μαργαρίτη Σχοινά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μαμέρ και ξεκαθάρισε ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν βρίσκεται υπό έρευνα. Η δήλωση έγινε μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Φον ντερ Λάϊεν.

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφοροποιήσεις», τόνισε ο Έρικ Μαμέρ.

Για το θέμα ότι η πρόεδρος δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον αντιπρόεδρο Σχοινά, ο κ. Μαμέρ είπε:

«Η πρόεδρος στηρίζει ολόκληρο το Κολέγιο. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Κολεγίου, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολέγιο».

Σχετικά Άρθρα