Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση υγείας του Πελέ

 Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση υγείας του Πελέ

Οι φίλοι της εθνικής Βραζιλίας βίωσαν έντονα το τελευταίο διάστημα όχι μόνο επειδή η εθνική ομάδα της χώρας διεκδίκησε στα γήπεδα του Κατάρ τον τίτλο του Μουντιάλ, χωρίς να τα καταφέρει (αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κροατία και γύρισε πρόωρα σπίτι της) αλλά και επειδή έβλεπαν τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ, να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το SPORT24, το “μαύρο διαμάντι” της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς νοσηλεύεται εδώ και δύο εβδομάδες για εξετάσεις, για την επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας στην οποία υποβάλλεται για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου, με το νοσοκομείο “Άλμπερτ Άινσταϊν” να γνωστοποιεί την Δευτέρα (12/12) ότι παρουσιάζει βελτίωση η υγεία του όσον αφορά στη λοίμωξη του αναπνευστικού.

“Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ) εισήχθη στο Νοσοκομείο Ισραελίτα Άλμπερτ Άινσταϊν στις 29 Νοεμβρίου 2022 για επαναξιολόγηση της χημειοθεραπευτικής θεραπείας του όγκου του παχέος εντέρου, που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αν και δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξιτήριο, ο ασθενής συνεχίζει να παρουσιάζει βελτίωση στην κλινική του κατάσταση, ιδιαίτερα στη λοίμωξη του αναπνευστικού. Παραμένει σε κοινό δωμάτιο, έχοντας τις αισθήσεις του και με σταθερά ζωτικά σημεία”, αναφέρει το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν.

Σημειώνεται πως μία από τις κόρες του Πελέ, η Κέλι Νασιμέντο, επισκέφτηκε τον πατέρα της στο νοσοκομείο και δημοσίευσε φωτογραφίες μαζί του, όπου σε μία μάλιστα από αυτές κρατάει ένα από τα χέρια του 82χρονου Βραζιλιάνου θρύλου.

Σχετικά Άρθρα