Le Soir: Καρέ καρέ η επιχείρηση στο σπίτι της Καϊλή και η σύλληψη του πατέρα της – “Εικόνες που παραπέμπουν σε έρευνες για εμπόρους ναρκωτικών”

 Le Soir: Καρέ καρέ η επιχείρηση στο σπίτι της Καϊλή και η σύλληψη του πατέρα της – “Εικόνες που παραπέμπουν σε έρευνες για εμπόρους ναρκωτικών”

Μέσα σε πανάκριβα σακ βουαγιάζ και σε χαρτονομίσματα μικρής αξίας των 20 και 50 ευρώ ήταν οι 750.000 που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή αλλά και στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα Le Soir. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τα πανάκριβα σακ βουαγιάζ είχαν κρύπτες για τη μεταφορά χρημάτων.

Το γεγονός αυτό όπως και ότι όλα τα χρήματα ήταν σε χαρτονομίσματα αξίας 20 και 50 ευρώ σχολιάζεται πηγή της Le Soir στο δημοσίευμα, ως εικόνες που παραπέμπουν «σε καταστάσεις που παρατηρούνται σε έρευνες που γίνονται σε εμπόρους ναρκωτικών».

  • Οι συντάκτες του δημοσιεύματος επικαλούνται καλά ενημερωμένες πηγές και αναφέρουν ότι μέσα στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή βρέθηκαν πανάκριβα σακ βουαγιάζ γεμάτα με χρήματα που οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούσαν τα 150.000 ευρώ ενώ περισσότερα από 600.000 βρέθηκαν σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της Γιώργος.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι στο διαμέρισμα υπήρχαν δώρα, όπως μετάλλια και τιμαλφή που πρόσφερε το Κατάρ στην Εύα Καϊλή κατά τη διάρκειά της επίσκεψής της.

  •  Η Le Soir αποκαλύπτει και πώς έγιναν οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων, και της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Το πρώτο βήμα ήταν η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του Τζιόρτζι με όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να τον ακολουθούν από την ώρα που έφυγε από το γκαράζ του σπιτιού μέχρι την ώρα που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ειδική μονάδα της αστυνομίας περίμενε υπονομετικά έξω από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή, για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύζυγό της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς λόγω της ασυλίας της κυρίας Καϊλή δεν μπορούσε να γίνει επιδρομή στο σπίτι».

Ακόμη, τον φάκελο που αφορούσε την εμπλοκή της πρώην αντιπροέδρου, χειρίζονταν μετρημένοι στα δάχτυλα ερευνητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης δεν καταγράφηκαν στην εθνική βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας «προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές».

«Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών» λέει μια πηγή στη Le Soir

«Το απόγευμα της Παρασκευής κλαίγαμε από χαρά» αναφέρει μια δεύτερη πηγή κοντά στην έρευνα. «Ακόμα και αν κάνουμε ένα βήμα πίσω από τα γεγονότα, είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που προκαλεί ναυτία».

H Le Soir περιγράφει και στην σκηνή που διαδραματίστηκε έξω από το Sofitel στις Βρυξέλλες, με πρωταγωνιστή τον πατέρα της πρώην αντιπροέδρου τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  «Ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν για λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες. Ο πεθερός του Φραντσέσκο Τζόρτζι κρατά μια συνηθισμένη βαλίτσα μόνο που ήταν γεμάτη χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τον προσήγαγε η ομάδα της αστυνομίας»

Η βελγική εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά από όσα συνέβησαν έξω από το ξενοδοχείο με τον πατέρα της κυρίας Καϊλή κρίθηκε ότι δεν ίσχυε η ασυλία που απολάμβανε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  • «Άμεσα αποφασίστηκε η κινητοποίηση μιας ομάδας αστυνομικών που συμμετείχαν στις πρωινές έρευνες, της 9ης Δεκεμβρίου. Μαζί τους ήταν ο επικεφαλής οικονομικός εισαγγελέας της επιχείρησης. Η έρευνα στο σπίτι μιας εκ των 14 αντιπροέδρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν ήταν προγραμματισμένη. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη έκπληξη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα