Μέσι: Μεταμορφώθηκε σε σκληρό ηγέτη

 Μέσι: Μεταμορφώθηκε σε σκληρό ηγέτη

Δεν είχε παρουσιαστεί ξανά τόσο, ενοχλημένος, εκδικητικός. Ο Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε «θυμωμένος» στη νίκη της Αργεντινής επί της Ολλανδίας στα πέναλτι, δείγμα της μεταμόρφωσής του σε ολοκληρωτικό ηγέτη, αλλά και της τεράστιας πίεσης που τον συνοδεύει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Τι κοιτάς, ρε βλάκα; Τι κοιτάς; Φύγε από εδώ». Λόγια, που κατέγραψε το κανάλι της Αργεντινής “TyC Sports”, μετά το πολύ τεταμένο κλίμα στο ματς της Παρασκευής (9/12) και που έκτοτε κυκλοφορούν παντού. Εκεί όπου όλοι ανακάλυψαν έναν απρόσμενα «τσαντισμένο», να επιτίθεται στον Ολλανδό Βέγκχορστ.

Ο Αργεντινός δημοσιογράφος που έπαιρνε συνέντευξη από τον Μέσι προσπάθησε μάλιστα να τον ηρεμήσει, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές «ηρέμησε Λίο, ηρέμησε».

Το περιστατικό ήταν το τελευταίο σε μια βραδιά όπου ο Μέσι, εκπληκτικός στο γήπεδο με ένα γκολ, μια ασίστ και εξαιρετικές εμπνεύσεις, ήταν επίσης πανταχού παρόν σε όλα τα γεγονότα, σαν αρχηγός μιας «πολύ σκληρής Αργεντινής» που πραγματικά δεν φοβόταν τη μάχη.

Πριν από αυτή τη «σύγκρουση» με τον Βέγκχορστ, ο Μέσι είχε επιτεθεί με τη σειρά του στον προπονητή της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, στον βοηθό του Έντγκαρ Ντάβιντς και στον Ισπανό διαιτητή, Ματέου Λαόθ.

«Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιος διαιτητή στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε για τον Ισπανό, με τον οποίο διαφωνεί αρκετά χρόνια.

Μετά τη διαδικασία των πέναλτι, ο διάσημος Αργεντινός είχε μια αρκετά “ζωηρή” συζήτηση με τον Έντγκαρ Ντάβιντς, πριν απομακρυνθεί από τον Άνχελ Ντι Μαρία.

Και κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού σημείωσε το πέναλτι για το 2-0, έκανε έναν ασυνήθιστο πανηγυρισμό, με τα χέρια πίσω από τα αυτιά του, θυμίζοντας τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

Η χειρονομία στόχευε στον Φαν Χάαλ, ο οποίος είχε δώσει ελάχιστο χρόνο στον Ρικέλμε κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους στη Μπαρτσελόνα, και τον οποίο ο Μέσι κατηγόρησε ότι δεν τον σεβάστηκε.

«Ήμουν θυμωμένος λόγω αυτών που ειπώθηκαν πριν από το ματς. Βλέποντας έναν προπονητή όπως ο Φαν Χαάλ, με την εμπειρία του, όλα τα ματς και τις μάχες που είχε στην καριέρα του, να μιλάει όπως μίλησε, δείχνοντας ασέβεια.

Νομίζω ότι θα έπρεπε να μην το κάνει», εξήγησε ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν. «Θολώνει τα νερά λέγοντας ότι παίζει καλό ματς, αλλά βάζει μόνο ψηλούς παίκτες μπροστά και θέλει να τους βρίσκουν με βαθιές μπαλιές», είπε ο επτά φορές κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας».

Ο προπονητής του, Λιονέλ Σκαλόνι, χαιρέτησε επίσης ειρωνικά τον Φαν Χάαλ, ο οποίος είχε πει πριν από τον αγώνα ότι ο Μέσι «δεν είχε αγγίξει μπάλα» στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είχε κερδίσει η Αργεντινή την Ολλανδία, το 2014. «Δεν είμαι εγώ να δίνω συμβουλές στον Φαν Χάαλ…», είπε ο Αργεντινός τεχνικός.

Σύγκρουση με τον διαιτητή, σύγκρουση με τον αντίπαλο προπονητή και τον βοηθό του, σύγκρουση με παίκτη. Ο… διακριτικός Μέσι έχει μετατραπεί σε πραγματικό… σκληρό στο Κατάρ.

Σίγουρα η επιτυχία του 2021 στο Copa America έχει εδραιώσει την ικανότητά τους ως ο μοναδικός ηγέτης της «αλμπισελέστε» και όλοι έχουν παραταχθεί πίσω από τον αρχηγό και την ιδιοφυΐα του, με την ελπίδα να κατακτήσει η Εθνική το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα τον έκανε ισάξιο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ενώ ο Μέσι και η Αργεντινή είναι πολύ κοντά στο όνειρό τους, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Πελέ, ο Μαραντόνα είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του ως προς τον χαρακτήρα του διαδόχου του. «Ο Λιονέλ είναι ένα καλό παιδί, αλλά δεν έχει προσωπικότητα. Δεν έχει αρκετή προσωπικότητα για να είναι ηγέτης», είχε πει.

Ευτυχώς-για την Αργεντινή- ο Μέσι φρόντισε έστω και στα 35 του, στο Κατάρ, το τελευταίο του Μουντιάλ, να δείξει με τον τρόπο του ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε τελικά λάθος…

Σχετικά Άρθρα