Η Καϊλή… κλείνει οριστικά την πόρτα συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Η αποστροφή Ανδρουλάκη που σηματοδοτεί πολιτικές εξελίξεις

 Η Καϊλή… κλείνει οριστικά την πόρτα συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Η αποστροφή Ανδρουλάκη που σηματοδοτεί πολιτικές εξελίξεις

Ξένο σώμα αποκαλούσαν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά μόλις χθες άρχισαν να το παραδέχονται μεγαλοφώνως.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρά την παρακολούθησή του από την κυβέρνηση και το διπλό σκάνδαλο της συγκάλυψής του, έφτασε στο παρά πέντε των εκλογών να κλείσει οριστικά όπως φαίνεται το θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ άλλα δικαίως και άλλα υπο το βάρος των αποκαλύψεων για την Εύα Καϊλή δήλωναν ανακουφισμένα απο τη διαγραφή της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί έδιναν την αίσθηση ότι  τελούσαν υπο μια ιδιότυπη καταπίεση πολιτική και εσωκομματική.

  • Οι θέσεις της, η συμπεριφορά της και συνολικά το διαρκές και μόνιμο φλερτ της κας Καϊλή με σειρά προβεβλημένων Υπουργών και στελεχών της ΝΔ εξόργιζαν πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κανείς δεν τολμούσε να πάρει δημοσίως θέση απέναντι στην πανίσχυρη… σύντροφό τους από τις Βρυξέλλες.

Αυτό δεν φαίνεται να αφορούσε μόνο στα κορυφαία και μεσαία στελέχη του κόμματος.

Απεταξάμην… Εύα – Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατόπιν… QatarGate για το πού ανήκει πολιτικά η Καϊλή

Αυτή η πολιτική φίμωση φαίνεται ότι αφορούσε και στην ίδια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς ο κ. Ανδρουλάκης δεν κατάφερε στο διάστημα από το Ιούλιο και μετά να πάρει ξεκάθαρες και ηχηρές αποστάσεις από την ευρωβουλευτή του.

Το πλήγμα  είναι βαρύγια το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον ένα χρόνο από την εκλογή του στο τιμόνι της Χαριλάου Τρικούπη και την επαναφορά του ιστορικού λογότυπου στην μαρκίζα του κόμματος να επιχειρεί μαζί με την πλειοψηφία των στελεχών να δώσει την εικόνα συσπείρωσης και ενότητας.

  • Ήταν «ξένο σώμα» εδώ και αρκετό καιρό έλεγε στο περιθώριο της συνεδρίασης μεγάλη μερίδα στελεχών, όπως ο Θεόδωρος Μαργαρίτης και η Κατερίνα Μπατζελή, ενώ άλλοι έφτασαν να μιλούν και για «βαρίδι», που κρατούσε το ΠΑΣΟΚ σε μια ιδιότυπη ομηρία κάτω από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστείας που φαίνεται ότι εξακολουθούσε να επηρεάζει και τις εσωτερικές ισορροπίες.

 «Δεν θα επιτρέψω κανείς να αμαυρώσει τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Όποιον και αν αφορά. Όσο ισχυρός και αν είναι…».

Αυτή η φράση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν πραγματικά ένα ηχηρό προμήνυμα για τις διαθέσεις του αλλά ταυτόχρονα και αποκαλυπτική για την επιρροή της Εύας Καϊλή στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται οτι πλέον έχει λυμένα τα χέρια του και φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο το στίγμα του στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο εσωκομματικό πεδίο και ιδιαίτερα σε όσους επιμένουν να στρέφουν δεξιά του Κέντρου το βλέμμα και την προοπτική του χώρου και της παράταξης.

  • «Όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες, δεν θα είναι να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης» είπε ο κ Ανδρουλάκης φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την απόφασή του να μην ανεχτεί πλέον προσωπικές ατζέντες απειλώντας ουσιαστικά με αποκλεισμούς από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ουσιαστικά τα καθυστερημένα αντανακλαστικά για μια ηχηρή και συνολική καταδίκη του διαρκούς φλερτ στελεχών και ιδιαίτερα της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, οφείλονται όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει και στη δυσανάλογη επιρροή που ασκούσαν μέχρι τώρα τα δεξιόστροφα στελέχη σε σχέση με την αριθμητική τους δύναμη εντός του κομματικού μηχανισμού.

Ο Παύλος Γερουλάνος περιέγραψε το κλίμα με ακρίβεια μοιρογνωμονίου για τις καμπές που διαγράφει το ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο.  

  • «Καιρό τώρα λέω ότι το #ΠΑΣΟΚ πορεύεται σε θολά πολιτικά νερά. Από το φλερτ με τη Δεξιά μέχρι την προσπάθεια να αλλάξουμε σύμβολα. Δεν έχουμε μόνο επιβάλει σύγχυση στο πιο φυσικό μας ακροατήριο, αλλά έχουμε αφήσει το κόμμα ανοιχτό σε ανθρώπους που το εκμεταλλεύονται».

Το μήνυμα όμως είχε ήδη φτάσει στον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Καϊλή, πλέον κόβει όλες τις γέφυρες με τη ΝΔ παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα εμφανιζόταν ως απλώς παρατηρητής της προδιαγεγραμμένης «μεταγραφής αεροδρομίου» στα γαλάζια ψηφοδέλτια της Εύας Καϊλή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος με μια ηχηρή στροφή.

«Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ μια δύναμη αλλαγής.Ένα ποτάμι σύγχρονων προοδευτικών ιδεών, που θα ανατρέψει κατεστημένα. Που θα στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και να δημιουργήσει μία προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή» είπε συγκεκριμένα αφήνοντας κλείνοντας με εκκωφαντικό τρόπο τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ ασχέτως πλέον όπως φαίνεται προσώπων στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης έριξε τις όποιες γέφυρες με τη ΝΔ και έδειξε το δρόμο της εξόδου σε όλους όσοι θα συνεχίσουν το φλερτ με τη κυβέρνηση στο δρόμο προς τις κάλπες.  

Σχετικά Άρθρα