Έρευνα για το Qatargate και στην Ελλάδα- Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος- Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί της Καϊλή και άλλων προσώπων

 Έρευνα για το Qatargate και στην Ελλάδα- Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος- Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί της Καϊλή και άλλων προσώπων

Μετά τις εξελίξεις στη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και την ελληνική πολιτική σκηνή, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα επεκτείνεται και στη χώρα μας.

Ήδη, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές των Βρυξελλών, προκειμένου να ενημερωθούν.

Σύμφωνα με πηγές της Αρχής στην Αθήνα, προφανώς η σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας Εύας Καϊλή ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του οργανισμού, καθώς αφορά χρηματισμό και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα επί ελληνικού εδάφους με δύο κατευθύνσεις, αφενός την εμπλοκή κι άλλων προσώπων που πιθανόν συνεργάζονταν είτε νομιμοποιούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά αγνώστου προελεύσεως, αφετέρου τους λεγόμενους «δρόμους του χρήματος», δηλαδή τους τρόπους με τους οποίους έρχονταν τα ποσά αυτά από το εξωτερικό και τι ακριβώς γίνονταν. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί της Εύας Καϊλή και συγγενικών της προσώπων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παράνομες πράξεις, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αρχής, θα συνταχθεί σχετική έκθεση που θα διαβιβασθεί τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας όσο και σε πολιτικούς φορείς που έχουν άμεσο ενδιαφέρον, όπως π.χ. τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, η Βουλή κ.λπ.

Εντολή Βουρλιώτη

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγου του της διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Κατά πληροφορίες τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο σύζυγός της είχαν εταιρεία real estate στη χώρα μας.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεςίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια)…

Σχετικά Άρθρα