Μάντζος: Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από την Κυβέρνηση των υποκλοπών

 Μάντζος: Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από την Κυβέρνηση των υποκλοπών

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA με τον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Η συζήτηση αφορούσε στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, με τον κ. Μάντζο να αναφέρεται στο βαρύ κλίμα που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες για εκείνη μετά τις τοποθετήσεις της για το Κατάρ, υπενθυμίζοντας ότι «το ίδιο βράδυ σε τηλεοπτικό δίκτυο, σε ζωντανή μετάδοση, ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ρητά ότι αυτές είναι προσωπικές απόψεις και δεν συμφωνούν με τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος».

«Ήταν γνωστό ήδη από τον Σεπτέμβριο στην επικεφαλής της ευρωομάδας μας ότι η κ. Καϊλή δεν θα ήταν υποψήφια για τις επόμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια του Κινήματος. Διότι, με αφορμή το μεγάλο θεσμικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, είχε λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος ήδη από τον Ιούλιο», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση Καϊλή ως πολιτικό επιχείρημα για να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος διερωτήθηκε: «Να μας χτυπήσει ποιος; Η Κυβέρνηση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων; Η Κυβέρνηση που εξάγει, με άδεια του Υπουργείου Εξωτερικών, το Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα της Αφρικής; Η Αξιωματική Αντιπολίτευση που έπαιξε με τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, τα media, προκήρυξε δημοψήφισμα το οποίο ανακάλεσε το ίδιο βράδυ;».

«Το βαρύ θεσμικό αποτύπωμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντού γύρω μας. Είναι το σκιάχτρο που κραδαίνει η ΝΔ», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να θέσει στο στόχαστρο «δεξιά trolls των social media» τα οποία υιοθετούν μία ρητορική ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε για την υπόθεση διαφθοράς της Εύας Καϊλή, παραθέτοντας τρία δεδομένα:

«Πρώτον, η έρευνα για την κ. Καϊλή έχει ξεκινήσει το 2022, ενώ οι παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη έγιναν Σεπτέμβριο-Δεκεμβρίου του 2021.

Δεύτερον, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, ελέγχθηκαν όλοι οι ευρωβουλευτές και στο κινητό της κ. Καϊλή δεν βρέθηκε Predator.

Και, τρίτον, και κρισιμότερο, η υπόθεση αυτή είναι κοινού ποινικού δικαίου. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν μπορεί να παρακολουθηθεί ένας πολιτικός για υπόθεση κοινής εγκληματικότητας. Εμείς διαφωνούμε με την παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν αποκάλεσε κανένας την κ. Καϊλή προδότη του Κράτους, όπως είπαν το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη».

«Την προπαγάνδα, όταν αυτή προέρχεται από κέντρα εξουσίας, είναι δύσκολο έως ανυπέρβλητο να την αντιμετωπίσεις. Αλλά, αν όντως είναι το Κατάρ πίσω από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γιατί δεν μας το έλεγαν από την αρχή και μας το έκρυβαν; Και γιατί δεν έρχεται αύριο το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ΕΥΠ και να μας πει για το Κατάρ; Δεν το κάνουν επειδή δεν βρήκαν τίποτα και ο λόγος της παρακολούθησης δεν είναι αυτός!», υπογράμμισε ο Δ. Μάντζος.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «αποτελεί την απάντηση στο τι σημαίνει να είσαι τελικά σοσιαλδημοκράτης και γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι χρήσιμη την κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα».

Ερωτηθείς, τέλος, για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για «αυτονομία» και για «δικό μας στίγμα, με το δικό μας προγραμματικό πλαίσιο», σημειώνοντας ότι «είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι, είμαστε διαφορετικό κόμμα, μία εναλλακτική και αξιόπιστη πολιτική πρόταση. Και θέλουμε να μας εμπιστευθεί ο πολίτης».

Με αφορμή, τέλος, τη χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο κ. Μάντζος ανέφερε τα εξής: «Το κόμμα του κ. Πάτση, του κ. Δημητριάδη, του Predator και της ΕΥΠ, που παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους, μας κάνει μάθημα ηθικής; Ε, όχι, δα!

Πρόσωπα υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Πολιτικές όμως δεν ακολούθησαν ίδιες όλα τα κόμματα. Ένα είναι το κόμμα της Διαύγειας, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, της νομοθεσίας για τη διαφθορά των πολιτικών αξιωματούχων, το κόμμα που έχει αφήσει μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στον τόπο μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι περήφανο για αυτό το αποτύπωμα.

Έχω κακά μαντάτα για τη ΝΔ. Δεν είναι ούτε η ίδια το κόμμα της Διαύγειας και των μεταρρυθμίσεων, ούτε όμως και το ΠΑΣΟΚ είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα φανεί στις εκλογές».

Σχετικά Άρθρα