Προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή και άλλοι τρεις για ξέπλυμα χρήματος – Τι αναφέρουν οι βελγικές αρχές

 Προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή και άλλοι τρεις για ξέπλυμα χρήματος – Τι αναφέρουν οι βελγικές αρχές

Σύμφωνα με τη L’ Echo και την Le Soir, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή είναι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων για στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο.

Πριν από λίγο η Εισαγγελία του Βελγίου, ανακοίνωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών και δύο αφέθηκαν ελεύθερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για δωροδοκία από το Κατάρ, στην οποία προσήχθη για ανάκριση και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Δεν ανέφερε ωστόσο ονόματα ούτε των συλληφθέντων, ούτε αυτών που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα ωστόσο με τις εφημερίδες L’ Echo και Le Soir η Εύα Καϊλή είναι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων. Της απήγγειλαν κατηγορίες για διαφθορά, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος και φυλακίστηκε.

Μεταξύ των έξι ατόμων που είχαν κρατηθεί από τις αρχές, ήταν ο πατέρας της και ο Ιταλός σύντροφός της. Επίσης, κρατήθηκαν από τις αρχές οι Λούκα Βισεντίνι, πρόσφατα εκλεγμένος γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων και ο Πιέρ Αντόνιο Πανζέρι, ευρωβουλευτής επί 15 χρόνια, πρώην πρόεδρος της υποεπιτροπής «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Κοινοβούλιο.

Δεν ξεκαθαρίζεται ποιοι από αυτούς συμπεριλαμβάνονται στους «4» που έχουν συλληφθεί.

Επίσης, το δημοσίευμα τονίζει πως στο σπίτι του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, έγιναν έρευνες το βράδυ του Σαββάτου μετά από αίτημα του εισαγγελέα. Οι έρευνες οδήγησαν στην κατάσχεση εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα πρέπει να αναλυθεί με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής μονάδας εγκλήματος υπολογιστών. Ο Ταραμπέλα έχει βουλευτική ασυλία και δεν συνελήφθη.

Η ανακοίνωση των αρχών
Σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών, οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες από τις Αρχές του Βελγίου έρχονται με το σταγονόμετρο, επιτείνοντας το θρίλερ για την υπόθεση. Είναι ενδεικτικό ότι αρχικά η ενημέρωση ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 13:00 ώρα Ελλάδος, στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι θα γίνουν στις 15:00 και τελικά η επίσημη ανακοίνωση βγήκε στις 14:00.

Η ανακοίνωση:

«Συνολικά έξι άτομα κρατήθηκαν προχθές, Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο έρευνας από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα και την ομοσπονδιακή αστυνομία, για κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος.

Υπάρχει η υποψία πως τρίτα πρόσωπα σε πολιτική και / ή στρατηγική θέση εντός του Ευρωκοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα ποσά χρημάτων ή τους προσφέρθηκαν δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από τον εισαγγελέα των Βρυξελλών ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Τους απήγγειλε κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Δύο αφέθηκαν ελεύθεροι από την εισαγγελική έρευνα.

Το σπίτι ενός ακόμη ερευνήθηκε χθες στις 8 το βράδυ. Σχετικά με την έρευνα, καμία άλλη πληροφορία δεν θα δοθεί επί του παρόντος. Τα ΜΜΕ θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης με δελτία Τύπου».

Σχετικά Άρθρα