Χανιά: Κατάδικος παρίστανε τον διευθυντή τράπεζας και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Διηύθυνε κύκλωμα μέσα από την φυλακή

 Χανιά: Κατάδικος παρίστανε τον διευθυντή τράπεζας και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Διηύθυνε κύκλωμα μέσα από την φυλακή

Δεν έχει προηγούμενο η δράση ενός κατ’ εξακολούθηση απατεώνα ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους συνταξιούχους κυρίως, αποσπώντας τους χιλιάδες ευρώ από το υστέρημά τους στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χάνια.

Πρόκειται για τον ίδιο κατάδικο ο οποίος είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούλιο από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κισάμου ως ο εγκέφαλος σωρείας περιπτώσεων με απάτες με την μέθοδο της επιστροφής χρημάτων– αναδρομικών κλπ, με θύματα ηλικιωμένους όχι μόνο στην Κίσαμο αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν συνεχείς καταγγελίες από ηλικιωμένους και όχι μόνο, στην Κίσαμο αλλά και στα Χανιά για νέες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με την ίδια μέθοδο. Συνταξιούχοι και όχι μόνο, δέχονται τηλεφώνημα από δήθεν διευθυντή τραπεζικού καταστήματος ο οποίος τους ενημερώνει πως δήθεν δικαιούνται αναδρομικά ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις οι νέες περιπτώσεις εξαπάτησης έγιναν γνωστές στο Α.Τ. Κισάμου, με κατάλληλες κινήσεις και εμπεριστατωμένη έρευνα, διαπιστώθηκε πως και πάλι ο εγκέφαλος της απάτης ήταν ο ίδιος Έλληνας κατάδικος ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, ενώ και πάλι είχε ως συνεργό έναν συγκρατούμενό του και «εξωτερικούς συνεργάτες».