Μονομαχία Μητσοτάκη/Τσίπρα: Στη ΝΔ θεωρούν πως ο πρωθυπουργός έχει “κρυμμένο άσο στο μανίκι” – Το κρίσιμο ερώτημα κατά τη διάρκεια της έντασης

 Μονομαχία Μητσοτάκη/Τσίπρα: Στη ΝΔ θεωρούν πως ο πρωθυπουργός έχει “κρυμμένο άσο στο μανίκι” – Το κρίσιμο ερώτημα κατά τη διάρκεια της έντασης

“Κόκκινο” χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή κατά την χθεσινή  συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της ΕΥΠ. 

Η αίσθηση που επικρατούσε στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα μετά την χθεσινή “μονομαχία” Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τις υποκλοπές ήταν πως ο πρωθυπουργός “διαθέτει κάποιο άσσο στο μανίκι του”. 

Η πεποίθηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει ακόμα όλα τα χαρτιά του όσον αφορά τις παρακολουθήσεις πήγαζε κυρίως απο τα ερωτήματα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Εν μέσω αντεγκλείσεων και σφοδρών αντιπαραθέσεων ο πρωθυπουργός απο το βήμα της Βουλής κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν γνωρίζει πως επι των ημερών του έγιναν 75.000 επισυνδέσεις και αν γνώριζε ο ίδιος προσωπικά την παρακολούθηση τηλεφώνων πολιτικών αντιπάλων, μέχρι το 2018.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιτακτικό ύφος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει συγκεκριμένα στα εξής: 

  • Ποιες άλλες παρακολουθήσεις γίνονταν επί των ημερών του εκτός από του κ. Πιτσιόρλα, που είναι γνωστό;
  • Ηταν ενεργό το λογισμικό Pegasus από το 2016, όπως έχει αποδειχθεί; 
  • Χρησιμοποιήθηκε παράνομο λογισμικό για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Γιατί αλλάξατε το 2018 τον νόμο και αφαιρέσατε τον δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ; 
  • Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλάξατε τον ποινικό κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής;
  • Γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και κατοχής κατασκοπευτικών υλικών; 
  • Ποιους αθωώνατε ετεροχρονισμένα και σε ποιους επιτρέπατε να συνεχίσουν τη δράση τους;

Μέσα στο φορτισμένο και πολωτικό κλίμα που επικρατούσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός μίλησε για μια γενναία θεσμική απάντηση τονίζοντας πως “το  χθες είναι στα χέρια της δικαιοσύνης στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση”.

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε είπε κλείνοντας την ομιλία του απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και συμπλήρωσε «δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα”.

Σχετικά Άρθρα