Κιβωτός: Ο λογαριασμός των 150.000 δολαρίων και η απόρρητη έκθεση για την Χίο – Αδειάζουν με φορτηγά το σπίτι του π. Αντώνιου

 Κιβωτός: Ο λογαριασμός των 150.000 δολαρίων και η απόρρητη έκθεση για την Χίο – Αδειάζουν με φορτηγά το σπίτι του π. Αντώνιου

Συνεχίζεται η έρευνα της οικονομικής Αστυνομίας για την περιουσία του ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου“, πατέρα Αντωνίου, και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή. 

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή “Live News”, μεταξύ άλλων, ερευνάται συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός του 2018 που περιέχει 150.000 δολάρια. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό φέρονται να είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή και ακόμη τρεις.

Επιπλέον, το “Live News” αποκάλυψε την απόρρητη έκθεση που συνέταξε το νέο Δ.Σ. μετά την επίσκεψη του στις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου” στη Χίο, μία αρρένων στην περιοχή Αίπος και μία θηλέων στην Καλλιμασιά. Από την επίσκεψη στις 4 Δεκεμβρίου, το επταμελές συμβούλιο γρήγορα διαπίστωσε πως δεν είναι μόνο τα παιδιά που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα, αλλά και οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Χίου, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ενδεδειγμένες και οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που δεν φτάνουν ούτε για τη βενζίνη.

«Χρειαζόμαστε παιδαγωγούς, γεωπόνους, κηπουρούς και συντηρητές. Δουλεύουμε πολλές ώρες και οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί. Η βενζίνη είναι πολλή για να φθάσουν στη δομή» λένε εργαζόμενοι και εθελοντές.

«Δεν υπάρχει αντικαταστάτης για μένα. Θέλω να πάρω την άδειά μου, αλλά δεν μπορώ. Τουλάχιστον να την πληρωθώ» αναφέρει η μαγείρισσα της δομής.

Τι λένε για τις «συνέπειες» στην απόρρητη έκθεση

Για πρώτη φορά εργαζόμενος παραδέχτηκε ενώπιον του νέου Δ.Σ. πως πράγματι υπάρχει χώρος μέσα στον οποίον κλειδώνουν τα άτακτα παιδιά για τιμωρία.

«Προσελήφθηκα πριν από δύο χρόνια ως παιδαγωγός, αλλά εκτελώ χρέη οδηγού. Υπάρχει χώρος που κάποια παιδιά κλειδώνονται από την δομή για τιμωρία και τους πηγαίνουμε μόνο φαγητό».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η κοινωνική λειτουργός δεν ζει μέσα στην απομακρυσμένη δομή της Χίου, αλλά χιλιόμετρα μακριά στο κέντρο του νησιού με την νέα διοίκηση να εξηγεί πως θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξουν.

«Είναι ένα χρόνο στη δομή και φαίνεται να ενδιαφέρεται για την εργασία της και να προσπαθεί. Όμως όπως και η γραμματέας, έχει ως βάση τη Χώρα της Χίου, με ωράριο 9-5, μακριά από την δομή. Εξηγήσαμε ότι πρέπει να είναι στην δομή και όχι μακριά από αυτήν» αναφέρει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ.

Εκτός δομής βρίσκεται και η γραμματέας η οποία μάλιστα είναι υπεύθυνη και για τους 6 κουμπαράδες. Στη δομή απασχολούνται 10 εθελοντές.

Νέες αποκαλύψεις από τον 19χρονο: “Μου έκοψαν το σχολείο για να κάνω αγροτικές δουλειές”

Σύμφωνα με τον 19χρονο παραδέχτηκε ότι παλιότερα υπήρχαν σπίτια της Κιβωτού του Κόσμου τα οποία πήγαιναν κάποια παιδιά απομονωμένα, είπε ότι στελέχη της δομής τον ανάγκασαν να σταματήσει το σχολείο, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον πατά γερά στα πόδια του.

Ο 19χρονος εξομολογήθηκε μιλώντας στην εκπομπή Tlive ότι ένιωσε ανακουφισμένος όταν μίλησε στη μητέρα του για τα όσα έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου. «Στην αρχή φοβόμουν να της το πω, δεν ήξερα αν θα το πιστέψει. Επειδή είναι άρρωστη, φοβόμουν πώς θα το πάρει. Όταν της ανοίχτηκα, ένιωσα καλύτερα».

Στη συνέχεια περιέγραψε την καθημερινότητά του και πως βίωσε κάποια περιστατικά… «Εγώ ξυλοδαρμό μέσα στην Κιβωτό δεν είχα σοβαρό. Χαστούκια και τέτοια υπήρχαν, είχα δεχτεί και εγώ και άλλα παιδιά. Παλαιότερα υπήρχαν σπίτια που πήγαιναν κάποια παιδιά απομονωμένα. Αυτά ήταν πριν φτιαχτούν κάποιες δομές και μετά όσα ξέφευγαν τα άλλαζαν περιοχή.

Ήμουν σε μια κατάσταση που με είχαν κάνει να πιστεύω ότι έξω από την Κιβωτό του Κόσμου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Το ίδιο έκαναν και σε άλλα παιδιά. Μας υπενθύμιζαν καθημερινά ότι χωρίς την Κιβωτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Από τότε που έφυγα από την Κιβωτό αυτό που φοβόμουν ήταν το σπίτι της μητέρας μου. Πάτησα μια χαρά στα πόδια μου πλέον, έχω δουλέψει και ένα μήνα στην οικοδομή, τέσσερις σε βενζινάδικο, ένα μήνα σε ελιές. Δεν φοβόμουν για εμένα… Ήξερα ότι κουτσά στραβά εγώ θα τα βγάλω πέρα».

Ο 19χρονος αποκάλυψε ότι τον ανάγκασαν να σταματήσει το σχολείο για να ασχολείται με τις αγροτικές δουλειές στη δομή. «Τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην Κιβωτό μόνο αγροτικές δουλειές έκανα. Στην πρώτη λυκείου πήγαινα νυχτερινό στο Βόλο και μέχρι το απόγευμα δούλευα. Στη δευτέρα λυκείου έμεινα δυο χρονιές συνεχόμενες. Υποτίθεται ότι το αρχίσαμε πήγα δύο μέρες και μετά μου το έκοψαν. Στελέχη της δομής αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα να δουλεύω παρά να πηγαίνω σχολείο. Όποια παιδιά έχουν πάθει κάτι παρόμοιο πρέπει να μιλήσουν».

Αδειάζουν με φορτηγά το σπίτι του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου την ώρα που μετακομίζουν από την δομή στον Κολωνό ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα της Κιβωτού του Κόσμου 135 τ.μ. και δύο φορτηγά έχουν αναλάβει να πάρουν τα πράγματα του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση όλα τα αντικείμενα θα μεταφερθούν σε αποθήκη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για όλα τα πράγματα που θα βγουν από το διαμέρισμα που έμεναν καταχρηστικά η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο έχει γίνει έλεγχος από το νέο Δ.Σ. της ΜΚΟ, καθώς θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία της δομής.

Μετά τη τελευταία εμφάνιση της πρεσβυτέρας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, η ίδια και ο σύζυγός της παραμένουν σε άγνωστη τοποθεσία, σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους τους. Τα στοιχεία της έρευνας είναι αλλεπάλληλα και οι αναλύσεις που γίνονται συνεχείς.

Τρόφιμοι που εξακολουθούν να στηρίζουν τον πατέρα Αντώνιο και τα μέλη της πρώην διοίκησης της Κιβωτού που απομακρύνθηκαν, μιλούν για αχαριστία και για μια εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ο 19χρονος που έκανε την αρχική καταγγελία για τον πατέρα Αντώνιο και τα όσα ζούσε σε δομή της Κιβωτού επαναλαμβάνει ότι δεν αντέδρασε επειδή είχε τον 50χρονο σαν δεύτερο πατέρα.

Για όλα αυτά ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα μιλούν για ένα πόλεμο λάσπης που στο τέλος θα καταρρεύσει.

Το κουβάρι της υπόθεσης συνεχίζει να ξετυλίγεται, με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο την ώρα που τα στοιχεία στα χέρια των αξιωματικών της αστυνομίας, αυξάνονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

Σχετικά Άρθρα