Ο 16χρονος χαροπαλεύει, οι Ρομά “βράζουν” για την αστυνομική βία, η πολιτική αντιπαράθεση στα ύψη – Θεοδωρικάκος κατά ΣΥΡΙΖΑ – Νέα στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα

 Ο 16χρονος χαροπαλεύει, οι Ρομά “βράζουν” για την αστυνομική βία, η πολιτική αντιπαράθεση στα ύψη – Θεοδωρικάκος κατά ΣΥΡΙΖΑ – Νέα στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα

Η ένταση με τις γενικευμένες αντιδράσεις που έχουν κλιμακωθεί σε περιοχές της Ελλάδας, μετά τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, μεταφέρεται και σε πολιτικό επίπεδο με τον αρμόδιο υπουργό να εξαπολύει επίθεση στην ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατηγόρησε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει επικίνδυνη ταύτιση με τα γεγονότα του 2008.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για τεράστιες πολιτικές ευθύνες ενώ νέα ευρήματα στον τόπο του πυροβολισμού του 16χρονου διαψεύδουν τον δράστη αστυνομικό ο οποίος υποστήριξε ότι πυροβόλησε πρώτα στον αέρα για προειδοποίηση.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τα γεγονότα και θα κρίνει για τις ευθύνες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση χρησιμοποιώντας εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου», επεσήμανε

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη -που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου- διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.

Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στον δημόσιο βίο, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση.

Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας, μάλιστα, μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων.

Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης.

Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών, πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθύνω τη συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».

Σπίρτζης: Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τις ακροδεξιές πολιτικές της και την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία μετά την απόπειρα δολοφονίας του 16χρονου», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Ευχόμαστε περαστικά στον σοβαρά τραυματισμένο από σκάγια αστυνομικό που νοσηλεύεται και στους τραυματισμένους αστυνομικούς και πολίτες. Η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι απόλυτα καταδικαστέα», πρόσθεσε.

Χαροπαλεύει ο 16χρονος, νέα στοιχεία

Και ενώ ο 16χρονος εξακολουθεί να χαροπαλεύει οι πληροφορίες για τον εντοπισμό δεύτερης σφαίρας στην περιοχή του επεισοδίου με τον 16χρονο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η οποία βρέθηκε σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου δημιουργεί νέα δεδομένα.

  • Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Εγκληματολογική Υπηρεσία. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς του 16χρονου με τον δικηγόρο τους παρουσιάστηκαν σήμερα στο δικαστικό Μέγαρο για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Ζητάμε δικαιοσύνη», ανέφεραν οι γονείς του 16χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, στη διάρκεια καταδίωξης, και νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Νέα ένταση στο Χαλάνδρι, επεισοδιακή νύχτα στο Μενίδι

Νωρίτερα νέα επεισόδια καταγράφηκαν στο Χαλάνδρι στην οδό Σαρανταπόρου, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά. Ομάδα περίπου 100 ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί είναι και οι εικόνες που επικράτησαν στο Μενίδι, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, από τους οποίους τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ειδικότερα, το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Αυλίζα, όταν έφτασε η ομάδα ΟΠΚΕ Αθηνών στην περιοχή για επιχείρηση, καθώς Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών.

Ο 38χρονος Αστυνόμος Α’, διοικητής της ΟΠΚΕ Αττικής, ο οποίος τραυματίστηκε από σκάγια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πήρε εξιτήριο από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ενταση και επεισόδια είχαμε και σε άλλα σημεία της Ελλάδας με τα σοβαρότερα να καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη και την Κορίνθου Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού.

Σχετικά Άρθρα