Έκλεισε η Αθηνών – Κορίνθου: Επεισόδια και οδοφράγματα – Ένταση ξανά στη Θεσσαλονίκη

 Έκλεισε η Αθηνών – Κορίνθου: Επεισόδια και οδοφράγματα – Ένταση ξανά στη Θεσσαλονίκη

Νέος γύρος επεισοδίων λαμβάνει χώρα τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, στον απόηχο την αναταραχής μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Ταραχές έχουν σημειωθεί αυτή την ώρα στη Χαλκηδόνα, με Ρομά να έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης, η οποία έχει κλείσει.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ομάδα περίπου 20 ατόμων έχουν κλείσει τον δρόμο, καίνε λάστιχα και πετάνε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12).

Παράλληλα, ένταση προκλήθηκε και στο Αγρίνιο από ομάδα Ρομά. Τα άτομα πυρπόλησαν κάδους, έκλεισαν την εθνική οδό, έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

Στα επεισόδια συμμετείχαν 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, η οποία έσπευσε με μεγάλη δύναμη. Για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς επιχείρησε η Πυροσβεστική.

Πριν λίγα λεπτά, περί τις 7:20 το απόγευμα της Τετάρτης, σημειώθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου. Οι Ρομά αποχώρησαν περι τις 8 μμ.

Αλλά και στον Ασπρόπυργο, διαμαρτυρόμενοι Ρομά έβαλαν φωτιές στην περιοχή κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα λόγω του καπνού να έχει διακοπεί η κίνηση των συρμών στην περιοχή των Λιοσίων. Λόγω των ταραχών, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω.

Επίσης, στον Ασπρόπυργο, στην οδό Μόρνου, περίπου 60 άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους.

Με ανακοίνωσή της η Hellenic Train αναφέρει: «Εξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής, η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Σημειώνεται επίσης, ότι κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων μετά από νέα συγκέντρωση ρομά. Τα άτομα που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικά πυρά στη Θεσσαλονίκη, εκτόξευσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ καίνε κάδους απορριμάτων στο οδόστρωμα. Λόγω των επεισοδίων η κυκλοφορία έχει διακοπή διακοπή το 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού, έως και το 42ο.

Σχετικά Άρθρα