Υποκλοπές:Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Ντογιάκο – Η φράση – μήνυμα για την επικείμενη σύγκρουση με Μητσοτάκη στη Βουλή

 Υποκλοπές:Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Ντογιάκο – Η φράση – μήνυμα για την επικείμενη σύγκρουση με Μητσοτάκη στη Βουλή

Η επιστημονική κοινότητα επιχειρηματολογεί για το νομοθέτημα ταφόπλακα στην υπόθεση των υποκλοπών, η ΕΕ συνδέει άμεσα την ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις και τα λογισμικά ενώ η κυβέρνηση… βάζει μπροστά τη Δικαιοσύνη για να διελευκανθεί το θέμα.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας ασκούν θεσμική “πίεση” στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τηρεί τη θεσμική ισορροπία και δεν κάνει διαρροές από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ωστόσο η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά το τετ α τετ που είχαν είναι διαφωτιστική για το ύφος και τον τόνο της συζήτησης ιδιαίτερα μετά την κορύφωση των αποκαλύψεων της περασμένης Κυριακής με την παρακολούθηση από την ίδια την ΕΥΠ της ηγεσίας του Πενταγώνου.

  • «Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια. Αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των αποδείξεων έχει η Δικαιοσύνη. Και όλοι γνωρίζουμε πού υπάρχουν: Σε όσους υποχρεούνται να τηρούν αρχεία διατάξεων και σε όσους τις υπέγραφαν».

Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται όλη η ουσία της προτροπής του κ. Τσίπρα προς τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό ο οποίος καθ’ ομολογία και των γαλάζιων στελεχών κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά να διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα παρά τις τέσσερις μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για το σκάνδαλο EYΠ – Predator.

  • Από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα είναι βέβαιοι ότι και στα πέντε ερωτήματα που έχει θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αντίστοιχες επίκαιρες ερωτήσεις του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός δεν θα δώσει καμία πειστική απάντηση. Είναι όμως βέβαιοι ότι το μότο θα συνεχίσει να είναι το ίδιο: «φέρτε τις αποδείξεις».

Σε αυτή την προδιαγεγραμμένη σύγκρουση που θα ωθεί την αντιπαράθεση στα όρια του σοφιστικής και του παραλόγου – αυτή αναμένουν να είναι η γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη – ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει με αυτό ακριβώς που φαίνεται πως είπε στον κ. Ντογιάκο. Οι απαντήσεις είναι στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και σε όσους κρατούν αρχεία στην υπηρεσία πληροφοριών.

Απόρρητο

Και τα αρχεία τα κρατούν οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων, δηλαδή η εισαγγελέας της ΕΥΠ και όλοι όσοι δεσμεύονται από το απόρρητο.

  • Με την Βουλή ουσιαστικά να έχει κλείσει το έργο της εδώ και ένα μήνα περίπου στο σκέλος της διερεύνησης του σκανδάλου και με τη Δικαιοσύνη να είναι εκείνη που έχει το αποκλειστικό βάρος της έρευνας και της απόδειξης για το πολύκροτο αυτό σκάνδαλο που προσβάλει τη Δημοκρατία, στην αντιπολίτευση και ιδίως στην μείζονα αυτό που μένει δεν είναι άλλο από την πολιτική πίεση. Και η μόνη ουσιαστική πίεση είναι αυτή για το απόρρητο.

Η ερώτηση λοιπόν θα γίνει και δια ζώσης πλέον προς τον κ. Μητσοτάκη και θα είναι επαναλαμβανόμενη. «Θα άρετε το απόρρητο;». Και αυτό γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψει το βάρος της απόδειξης των «αισώπειων μύθων» πίσω στον ίδιο τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. 

Σχετικά Άρθρα