Βαριά ονόματα στους πλειστηριασμούς – Επιφανείς βιομηχανοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες

 Βαριά ονόματα στους πλειστηριασμούς – Επιφανείς βιομηχανοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikos.gr «βαρύγδουπα» ονόματα του επιχειρηματικού, αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, περιλαμβάνει το «μενού» των πλειστηριασμών αυτής της εβδομάδας, αλλά και όσων έχουν προγραμματιστεί έως τα τέλη της χρονιάς: Στο «σφυρί» βγαίνουν εργοστάσια, ξενοδοχεία, αλλά και μια ιδιοκτησία στον Πύργο των Αθηνών που ανήκουν στην εγχώρια «ελίτ», ενώ το μενού περιλαμβάνει πέρα από ακίνητα, φορτηγά οχήματα ψυκτικούς θαλάμους ως και .. πλοίο 35μ. χύδην φορτίου.

Ως το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί 4.401 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, την συντριπτική πλειοψηφία των οποίων την έχουν κινήσει εισπρακτικές εταιρείες. Η λίστα περιέχει ολόκληρες βιομηχανικές μονάδες, ξενοδοχεία, καταστήματα, χώρους στάθμευσης, αποθήκες, διαμερίσματα, μονοκατοικίες αγροτεμάχια και οικόπεδα, αλλά και κινητές αξίες όπως φορτηγά και … πλοία, μερικά εκ των οποίων ανήκουν σε «βαριά» ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής, αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

  • Στο «σφυρί» βγαίνουν και ακίνητα της οικογένειας Αγγελόπουλου, μία από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου με δραστηριότητες που αγγίζουν την βιομηχανία και τη ναυτιλία μέχρι το real estate και τις τράπεζες.

Έπειτα από αλλεπάλληλες εσωτερικές διαμάχες, αρχικά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τον αδελφό του Θεόδωρο και στη συνέχεια με τους γιους του Παναγιώτη και Γιώργο, ο «εμφύλιος» περνάει πλέον στο πεδίο των πλειστηριασμών.

Στις 17 Οκτωβρίου ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έβγαλε στο «σφυρί» ένα «πακέτο» ακριβών ακινήτων των δύο ανιψιών του, της συζύγου του εκλιπόντος πατέρα τους και της κόρης της.

Συγκεκριμένα, στρέφεται κατά των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, της Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου και της Αικατερίνης Πετροπούλου, για απαίτηση ύψους 9,719 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε πλειστηριασμό τέσσερα ακίνητα, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 15,651 εκατ. ευρώ.

  • Τα επιμέρους δικαιώματα περιγράφονται στα δύο «πακέτα» 34 συνολικά πλειστηριασμών που δημοσιεύτηκαν στις 17 και 18 Οκτωβρίου και έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου.

Αυτά αφορούν ποσοστά κυριότητας σε δύο διαμερίσματα της πολυκατοικίας επί της Ηρώδου Αττικού, κατοικία επί της οδού Διαδόχου Παύλου στο Π. Ψυχικό, καθώς και ποσοστά κυριότητας σε άλλα διαμερίσματα, οικόπεδα, αποθήκες και θέσεις στάθμευσης στο Χαλάνδρι και στο Π. Ψυχικό.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σε δήλωσή τους διευκρίνισαν, μεταξύ άλλων, ότι η απαίτηση που επιχειρεί να ικανοποιήσει ο θείος τους πηγάζει «από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα μας και δεν αφορά προσωπική μας οφειλή».

Όπως τόνισαν, «από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι με το ευεργέτημα της απογραφής και χωρίς να ευθυνόμαστε με την ατομική μας περιουσία για την οφειλή του πατέρα μας, έχουμε ασκήσει κατά της απόφασης αυτής αναίρεση, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Πλην, όμως, ο Θεόδωρος ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να συνεκδικαστεί με την αναίρεση της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας για την ίδια υπόθεση, που είχε σκοπίμως προσδιοριστεί από την τελευταία για τη μεταγενέστερη δικάσιμο της 24ης Απριλίου 2023».

Στη δίνη των πλειστηριασμών εξακολουθεί να βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, παρά τη συμφωνία διάσωσης της ομώνυμης ιστορικής οινοποιίας, που έχει περάσει στον έλεγχο της Sterner Stenhus Greece.

  • Έτσι, στις 16 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο «σφυρί», με επισπεύδουσα την doValue, η κατοικία του στο Κεφαλάρι, το εξοχικό του στην Υδρα και ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

Αντιμέτωπη με πλειστηριασμούς βρίσκεται εκ νέου και η οικογένεια Γιατράκου, η οποία έχει συνδέσει το όνομα και τη διαδρομή της με την επί δεκαετίες προσπάθεια αξιοποίησης της νήσου Πάτροκλος στον Σαρωνικό, δικής της ιδιοκτησίας. Στις 2 Δεκεμβρίου οι αδελφοί Γιατράκου είδαν για τρίτη φορά να βγαίνει στο σφυρί κατοικία τους στην Κηφισιά λόγω ενός παλαιότερου στεγαστικού δανείου αρχικού ύψους 400.000 ευρώ, που τώρα έχει περάσει στην Cepal.

  • Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1,65 εκατ. ευρώ, αλλά κατόπιν ανακοπής το δικαστήριο την αύξησε στα 2,17 εκατ. ευρώ. Μετά από άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μειώθηκε ξανά στα 1,6 εκατ. ευρώ και τελικά η κατακύρωση έγινε στα 1.600.801 ευρώ.

Άλλο ένα «επώνυμο σφυρί» αφορά τον Γιάννη Μαρούλη, ο οποίος προ ετών συγκαταλεγόταν στους ισχυρούς εργολάβους με οχήματα την ΑΕΓΕΚ και την Ιόνιο Τεχνική. Από το 2020 και μετά έχασε τις εγκαταστάσεις της Ιόνιος στη Mάνδρα, αλλά και αγρό 1.238 τ.μ., στη θέση Σωρό» του Αμαρουσίου. Στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για το θεωρούμενο πετράδι του στέμματος της τεχνικής εταιρείας, το συγκρότημα 8 πολυτελών μεζονετών στο Κεφαλάρι, που βγαίνει από την doValue, με συνολική τιμή εκκίνησης στα 5,014 εκατ. ευρώ.

  • Στις 7 Δεκεμβρίου θα χτυπήσει άλλο ένα σφυρί για τον υπόδικο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Αφορά στο εξοχικό του ίδιου και της συζύγου του στο Σοφικό Κορινθίας, που βγαίνει από την Intrum με τιμή εκκίνησης 176.400 ευρώ.

Το εμβαδόν της κατοικίας είναι 181,12 τ.μ. (σοφίτα, ισόγειο και ημιυπόγειο) «ευρισκόμενο στο τελικό στάδιο της πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης». Εντός του περιβάλλοντος χώρου υπάρχει πισίνα η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι εντός του ακινήτου πιθανότατα έχουν γίνει βανδαλισμοί. Ο γνωστός ηθοποιός έχασε πρόσφατα και τη μεζονέτα του στο Π. Ψυχικό.

Ένα από τα πιο «βαριά σφυριά» που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα αναμένεται να χτυπήσει στις 9 Δεκεμβρίου και αφορά μεγάλο εμπορικό ακίνητο σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας, το οποίο θα βγει μέσω… 44 διαφορετικών και ταυτόχρονων πλειστηριασμών, με τιμές εκκίνησης από 3.850 ευρώ μέχρι 4,041 εκατ. ευρώ και με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 12,255 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας Μάριος Παπαθάνος Α.Ε. και επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο στεγάζονται γραφεία και εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια-καφετέριες της περιοχής, μαγαζιά ένδυσης, εταιρείες κ.λπ. Το κτίριο αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα, ενώ περιλαμβάνει υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων με 24 θέσεις στάθμευσης.

Την ίδια μέρα θα βγει στο σφυρί και συγκρότημα τριών πολυτελών κατοικιών της εταιρείας στις Σπέτσες, με τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ.

Στις 16 Δεκεμβρίου ακολουθούν οικόπεδο-φιλέτο της ίδιας εταιρείας επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα με τιμή εκκίνησης 12,89 εκατ. ευρώ και όμορο ακίνητο (κτίριο γραφείων) με 2,482 εκατ. ευρώ. Την ίδια μέρα βγαίνει για πολλοστή φορά στο σφυρί, αλλά με διπλάσια τιμή πρώτης προσφοράς (στα 12 εκατ. ευρώ) η βίλα του αρχιτέκτονα Νικόλαου Μεταξά στο Σούνιο. Πρόκειται για ένα μοναδικής αισθητικής και σχεδιασμού ακίνητο, σε απόσταση αναπνοής από τις Καβοκολώνες.

Στις 21 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί και πλειστηριασμός που αφορά σε ιδιοκτησία στον Πύργο των Αθηνών. Πρόκειται για το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας οριζόντιας ιδιοκτησίας του 19ου ορόφου που αποτελείται από μία ενιαία αίθουσα με επιφάνεια 703 τ.μ. Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Unique Properties Α.Ε. με επισπεύδουσα τη Συνιδιοκτησία του Οικοδομικού Συγκροτήματος Γραφείων και Καταστημάτων «Πύργος Αθηνών», για οφειλή ύψους 29.275,02 ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1,835 εκατ. ευρώ.

  • Σε αυτή τη φουρνιά πλειστηριασμών περιλαμβάνονται αρκετά ακόμη μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα και ξενοδοχεία. Μεταξύ αυτών το εργοστάσιο της βιομηχανίας ξυλείας Alfa Wood Πίνδος που βγήκε την 1η Δεκεμβρίου σε επαναληπτικό πλειστηριασμό με μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 17,56 εκατ. ευρώ έναντι 27 εκατ. τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά και πάλι έμεινε στα αζήτητα. Η μονάδα που αναπτύσσεται σε έκταση 107.646 τ.μ. στα Γρεβενά.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν τα ακίνητα και άλλων εταιρειών, όπως της Ηλιοσφαίρα στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, στις 21 Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης 18,52 εκατ. ευρώ, της Shelman στις 29 Δεκεμβρίου, με 5,77 εκατ. ευρώ, της General Pack ΑΒΕ στο Κορωπί, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης 4,797 εκατ. ευρώ, αλλά και ένας δεκαώροφος σταθμός αυτοκινήτων χωρητικότητας 330 θέσεων της Ζησκάτας Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Δεκεμβρίου με τιμή 1,577 εκατ. ευρώ.

  • Στη λίστα περιλαμβάνονται και αρκετά ξενοδοχεία, ανάμεσα στα οποία το 5άστερο «Konstantinos Palace», ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Καρπάθου, δυναμικότητας 300 κλινών, που είχε προγραμματιστεί να βγει στις 30 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης 11,87 εκατ. ευρώ. Μετά από ανακοπή της ιδιοκτήτριας εταιρείας το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ρόδου αύξησε την τιμή πρώτης προσφοράς στα 17,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθούν το «Hotel Antoniadis» στην Καλαμπάκα, στις 14 Δεκεμβρίου, με 4,1 εκατ. ευρώ, το «Royal Beach Hotel» στην Κάρπαθο στις 7 Δεκεμβρίου με 3 εκατ. ευρώ, αλλά και το «Koufonisia Hotel & Resort», στις 21 Δεκεμβρίου, με 2,66 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα