Τουρκική Βουλή: Έλυσαν τις διαφορές τους με γροθιές – Στην εντατική βουλευτής ( vid )

 Τουρκική Βουλή: Έλυσαν τις διαφορές τους με γροθιές – Στην εντατική βουλευτής ( vid )

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στην σημερινή (6/12) συνεδρίαση της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό της χώρας, κατά την οποία βουλευτές πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια, με έναν από αυτούς να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει βρέθηκε ένα βήμα πριν την ανακοπή.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (AK) και του κόμματος της αντιπολίτευσης IYI της Ακσενέρ, επέλεξαν να λύσουν τις διαφωνίες τους με μπουνιές με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Χουσεΐν Ερς να καταλήγει στο νοσοκομείο, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης.

Μετά την έντονη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών του κόμματος ΑΚ και του CHP χθες το βράδυ, σήμερα ξέσπασε μεγάλος καβγάς στη Γενική Συνέλευση. Tην ώρα που ο βουλευτής του IYI, Ουμίτ Μπεϊάζ μιλούσε στο βήμα, ολοένα και αυξάνονταν οι εντάσεις μεταξύ των βουλευτών του AK και του IYI. Στον καβγά που ξέσπασε, ο βουλευτής του κόμματος IYI της Τραπεζούντας Χουσεΐν Ερς αντάλλαξε γροθιές με τον βουλευτή του AK, Ζαφέρ Ισίκ, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, ενώ σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχει στη καρδιά του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική.

Μετά τα επεισόδια, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συνέλευσης, Χαϊντάν Ακάρ διέκοψε τη συνεδρίαση για 10 λεπτά, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές τιμωρήθηκαν με αποβολή από τις δύο επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής, ενώ επίπληξη για ανάρμοστη συμπεριφορά προς το κοινοβούλιο δέχθηκαν άλλοι δύο βουλευτές.

Σχετικά Άρθρα