Ρώσικη κυβέρνηση: Μεγάλες οι πιθανότητες για την νομιμοποίηση κρυπτονομισμάτων, λόγω κυρώσεων

 Ρώσικη κυβέρνηση: Μεγάλες οι πιθανότητες για την νομιμοποίηση κρυπτονομισμάτων, λόγω κυρώσεων

Ο Ανατόλι Ακσάκοφ, επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, προεξοφλεί ως βέβαιη τη νομιμοποίησή τους λόγω κυρώσεων.

Το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των κρυπτονομισμάτων εντός του 2023 μελετά η κυβέρνηση του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πηγές στην Κρατική Δούμα, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων.

«Στις διεθνείς πληρωμές, (το κρυπτονόμισμα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλά», δήλωσε σήμερα ο Ανατόλι Ακσάκοφ, επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant.

Πρόκειται για νομική διασφάλιση της χρήσης τους ώστε να διασφαλιστεί η «παράλληλη εισαγωγή», προβλέποντας σχεδόν βέβαιη την απόφαση για την νομιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Παράλληλη εισαγωγή είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ρωσικές αρχές για να περιγράψουν την εισαγωγή αγαθών χωρίς τη ρητή άδεια των κατασκευαστών.

Μέχρι σήμερα, η χρήση κρυπτονομισμάτων απαγορεύεται στη Ρωσία. Επί χρόνια, η Κεντρική Τράπεζα παραμένει πολύ δύσπιστη απέναντι στη χρήση τους. Τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν έδειξε μια αλλαγή στάσης. Οι αρμόδιες αρχές θα συμφωνήσουν σε μια ενιαία θέση μέχρι το τέλος του έτους, είχε ανακοινώσει.

Σχετικά Άρθρα