Εξελίξεις στην Κιβωτό: Βρέθηκαν κρυμμένα 15 κιλά χρυσαφικά

 Εξελίξεις στην Κιβωτό: Βρέθηκαν κρυμμένα 15 κιλά χρυσαφικά

Εκτεταμένες οικονομικές έρευνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία, αλλά και νέες καταθέσεις ενώπιον των εισαγγελέων για πρωτοφανείς σωματικές κακοποιήσεις σε βάρος παιδιών συνθέτουν πλέον την εικόνα των πολυεπίπεδων ερευνών που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του.

Με εισαγγελική παραγγελία ανοίγουν τόσο όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού», με την έρευνα να εξετάζει κάθε κίνηση την τελευταία πενταετία, όσο και εκείνοι 11 φυσικών προσώπων σε βάθος επίσης πέντε ετών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, άλλα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΜΚΟ τα προηγούμενα έτη. Δάνεια, κινήσεις, κάρτες και κάθε χρηματοοικοκονομικό προϊόν μπαίνουν τώρα στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί οικονομικά εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος από τα ερευνώμενα πρόσωπα.

Ο κύκλος των προσώπων που έχουν να συνεισφέρουν στις έρευνες των εισαγγελικών αρχών για περιστατικά ασέλγειας και σεξουαλικής κακοποίησης δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα. Υπάρχουν υπόνοιες ότι τουλάχιστον άλλα δύο παιδιά πιθανότατα έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση αλλά φοβούνται να μιλήσουν. Υπό το πρίσμα αυτό, μόνο τυχαία δεν είναι η κίνηση των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων να ζητήσουν τους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, προκειμένου να ψάξουν τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για τυχόν συμπεράσματά τους περί κακοποίησης.

Κοσμήματα και μετρητά

Όσον αφορά στο άλλο επίπεδο των ερευνών τώρα, αυτό που επικεντρώνεται στα οικονομικά της «Κιβωτού», τα πρώτα ευρήματα της Οικονομικής Αστυνομίας φαίνεται να είναι… πλούσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της εντόπισαν σε κτίριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως διαμέρισμα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ποσό που ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Τα χρήματα ήταν τοποθετημένα σε δεσμίδες και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν κρυμμένα κάτω από τον πάγκο της κουζίνας μέσα σε μια εσοχή, στο σημείο όπου συνήθως τοποθετείται ο κάδος απορριμμάτων. Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εντοπίστηκε και ένα μεγάλο σακίδιο με χρυσαφικά πάσης φύσεως, βάρους 10-15 κιλών. Στον σάκο αυτό υπήρχαν ακόμη και βέρες και άλλα κοσμήματα αξίας, τα οποία παρέδιδαν στους επικεφαλής της «Κιβωτού» πολίτες και εθελοντές προς βοήθεια των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα