Αστυνομική βία στα Εξάρχεια – ΜΑΤατζήδες ποδοπάτησαν διαδηλωτή – Έριξαν χημικά μέσα σε πολυκατοικία και σε οδηγούς (vid)

 Αστυνομική βία στα Εξάρχεια – ΜΑΤατζήδες ποδοπάτησαν διαδηλωτή – Έριξαν χημικά μέσα σε πολυκατοικία και σε οδηγούς (vid)

Εικόνες έντονης αστυνομικής αυθαιρεσίας διαδραματίστηκαν στα Εξάρχεια, στα επεισόδια που προκλήθηκαν μετά την πορεία για τον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο. ΜΑΤατζήδες δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμη και δακρυγόνα μέσα σε πολυκατοικία, ενώ σε βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται να ποδοπατούν στο έδαφος διαδηλωτή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το avgi.gr, έξι άνδρες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει πεσμένο διαδηλωτή στη συμβολή Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος, με έναν ΜΑΤατζή να τον ποδοπατάει με μανία παρόλο που είναι ακινητοποιημένος. Μάλιστα, τον πατάει με δύναμη στον αστράγαλο για αρκετά δευτερόλεπτα.

“Θέλω να σηκωθώ όρθιος, σηκώστε με όρθιο. Έχω δικαίωμα να σηκωθώ;” φώναζε ο νεαρός διαδηλωτής.

Χημικά σε δρόμο με αυτοκίνητα και αστικό λεωφορείο

Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε στην Σόλωνος, καθώς η ΕΛΑΣ άφησε ανοιχτή την οδό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζοί εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν στα χημικά.

Σε άλλο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνεται άνθρωπος των ΜΑΤ να ανοίγει την είσοδο μιας πολυκατοικίας και να ρίχνει εντός δακρυγόνα!

35 προσαγωγές σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη – Ανακοίνωση ΕΛΑΣ

Συνολικά 35 προσαγωγές καταγράφηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τις 35 προσαγωγές στα επεισόδια, οι 19 σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και οι υπόλοιπες 16 στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, οι 6 έγιναν πριν καν ξεκινήσει η πορεία και οι υπόλοιπες 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης (6.12.2022).

Σχετικά Άρθρα