14 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μεγάλες πορείες μνήμης σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας

 14 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μεγάλες πορείες μνήμης σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας

14 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στην αστυνομική βία βγήκαν σήμερα στο δρόμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Οι φετινές κινητοποιήσεις, δυστυχώς, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου υπάρχει κρεσέντο αστυνομικής καταστολής και βίας, ενώ μόλις χθες σφαίρα αστυνομικού της ΔΙΑΣ χτύπησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά, ο οποίος χαροπαλεύει μετά τη δολοφονική επίθεση.

Στην Αθήνα χιλιάδες κόσμου ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα πορεία και πριν απ’ τις 8 βρίσκονταν στο Σύνταγμα, ενώ η πορεία θα καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι για περίπου 7.000 διαδηλωτές, αλλά η συμμετοχή είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο Γιάννης Μάγγος. 

Το κλίμα είναι τεταμένο μετά και τον χθεσινό πυροβολισμού αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, στο κεφάλι του 16χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομική παρουσία είναι πολύ έντονη στο κέντρο της πόλης με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν κατακλύσει αρχικά την πλατεία Κοραή και στη συνέχεια κινούνται δεξιά και αριστερά από την πορεία σε απόσταση αναπνοής.

  • Πορεία μνήμης και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης .

«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» ακούστηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι ήδη από χθες μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 16χρονου Ρομά.

Η πορεία ξεκίνησε από την περιοχή της Καμάρας με κατεύθυνση προς ανατολικά, ενώ σημειώθηκαν και κάποιες ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων στην Τσιμισκή και στην Αγίας Σοφίας με την αστυνομία να επεμβαίνει με χρήση εκτεταμένων χημικών.

Πορεία πραγματοποιείται επίσης στο κέντρο της Πάτρας, με την οδό Κορίνθου να είναι κλειστή.

Σχετικά Άρθρα