Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για Γρηγορόπουλο και 16χρονο Ρομά (vid)

 Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για Γρηγορόπουλο και 16χρονο Ρομά (vid)

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν απόψε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με αφορμή τόσο την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου όσο και για την σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι 16χρονος Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ένταση στα Εξάρχεια

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια με καμένους κάδους και δακρυγόνα κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο σημείο είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στους δρόμους των Εξαρχείων.

Οι νεαροί έριξαν βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Συγκρούσεις στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον 16χρονο ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό, τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2022), επειδή έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει. 

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε… πεδία μάχης με μολότοφ, δακρυγόνα και σπασμένες βιτρίνες. 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι, το οποίο είχε δύσπνοια, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών που σημειώθηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια από Ρομά έξω από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος. 

Πηγή: Protothema.gr, Newsit.gr, thestival.gr

Σχετικά Άρθρα