Σαλαμίνα: Έκοψαν την έκπτωση στα φέρι μποτ για τους εκπαιδευτικούς – Στη Βουλή το θέμα ο Ραγκούσης

 Σαλαμίνα: Έκοψαν την έκπτωση στα φέρι μποτ για τους εκπαιδευτικούς – Στη Βουλή το θέμα ο Ραγκούσης

​Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την απαράδεκτη διακοπή της έκπτωσης  50% που επέβαλε  αιφνιδιαστικά η νέα Κοινοπραξία για δίκυκλα και αυτοκίνητα των εκπαιδευτικών από και προς τη Σαλαμίνα.

Με κατάθεση Αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, και τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καλώντας τους να απαντήσουν άμεσα για την απαράδεκτη διακοπή της έκπτωσης  50% που επέβαλε  αιφνιδιαστικά η νέα Κοινοπραξία για δίκυκλα και αυτοκίνητα των εκπαιδευτικών από και προς τη Σαλαμίνα,όπως καταγγέλλει  η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά.

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει  ότι με την κατάργηση της έκπτωσης στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα το ποσό για τη μετακίνηση από και προς το νησί διπλασιάζεται και φτάνει στα 14 ευρώ την ημέρα, δηλαδή στα 280 ευρώ το μήνα και στο ποσό αυτό θα πρέπει βέβαια να υπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης από και προς τα Παλούκια ή ακόμη και τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι με χαμένους 6 μισθούς από το 2009 και μετά, πληρώνουν εξωφρενικά́ ποσά σε ενοίκια, μετακίνηση, λογαριασμούς ενέργειας, είδη πρώτης ανάγκης, δίδακτρα για τα «προσόντα» μας κ.ά. Επιπρόσθετα, με τα 740 ευρώ για τους νεοδιόριστους, τα 880 ευρώ για τους αναπληρωτές το πολύ για 9 μήνες και μετά πάλι στην ανεργία με το επίδομα των 438 ευρώ, στη μέση του μήνα και τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει. Συνακόλουθα, απαιτούν την άμεση επαναφορά της έκπτωσης του 50% για αυτοκίνητα-δίκυκλα, τη δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων, πεζών και με τα οχήματά τους, με τα πλοία της γραμμής, τη δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων με οχήματα του Δήμου, από και προς τα σχολεία τους εντός του νησιού. Μέχρι να επιτευχθεί το παραπάνω, ζητούν τη δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ του νησιού. Τέλος, τονίζουν και την αναγκαιότητα  δωρεάν μετακίνησης  μαθητών, που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς Σαλαμίνα ,επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα ΕΠΑΛ ή επειδή φοιτούν σε κάποια ειδική δομή ή πρέπει να κάνουν κάποια θεραπεία, με τα πλοία της γραμμής.

Ακολουθεί η Αναφορά και το αναφερόμενο  έγγραφο της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

1.     Παιδείας και Θρησκευμάτων

2.     Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

ΘΕΜΑ: «Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά απαιτεί να  επανέλθει άμεσα η  έκπτωση  50% που έκοψε αιφνιδιαστικά η νέα Κοινοπραξία για δίκυκλα και αυτοκίνητα των εκπαιδευτικών από και προς τη Σαλαμίνα”.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το υπ. αρ. 164/4-12-2022 έγγραφο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά, το καταθέτει ως αναφορά προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας άμεσα απαντήσεις για την  απαράδεκτη διακοπή της έκπτωσης  50% που έκοψε η νέα Κοινοπραξία  αιφνιδιαστικά για δίκυκλα και αυτοκίνητα των εκπαιδευτικών από και προς τη Σαλαμίνα.

Στο έγγραφό της η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής ζητήματα:

-Με την κατάργηση της έκπτωσης στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα το ποσό για τη μετακίνηση από και προς το νησί διπλασιάζεται και φτάνει στα 14 ευρώ την ημέρα, δηλαδή στα 280 ευρώ το μήνα .

-Στο ποσό αυτό θα πρέπει βέβαια να υπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης από και προς τα Παλούκια ή ακόμη και τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο μιας και τα σχολείαέχουνσυνήθως αρκετήαπόστασημεταξύτους.

-Με χαμένους 6 μισθούς από το 2009 και μετά, πληρώνουμε εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια, μετακίνηση, λογαριασμούς ενέργειας, είδη πρώτης ανάγκης, δίδακτρα για τα «προσόντα» μας κ.ά.

-Με τα 740 ευρώ για τους νεοδιόριστους, τα 880 ευρώ για τους αναπληρωτές το πολύ για 9 μήνες και μετά πάλι στην ανεργία με το επίδομα των 438 ευρώ, απλά φτάνουμε στη μέση του μήνα και τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει.

-Να επανέλθει άμεσα η έκπτωση του 50% για αυτοκίνητα-δίκυκλα.

-Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων, πεζών και με τα οχήματά τους, με τα πλοία της γραμμής.

-Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων με οχήματα του Δήμου, από και προς τα σχολεία τους εντός του νησιού. Μέχρι να επιτευχθεί το παραπάνω, δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ του νησιού.

-Δωρεάν μετακίνηση μαθητών, που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς Σαλαμίνα ,επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα ΕΠΑΛ ή επειδή φοιτούν σε κάποια ειδική δομή ή πρέπει να κάνουν κάποια θεραπεία, με τα πλοία της γραμμής.

 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί το υπ. αρ. 164/4-12-2022 έγγραφο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά.

Αθήνα 5-12-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

 

Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/12 14:00

Πριν λίγες μέρες οι συνάδελφοι που εργάζονται στη Σαλαμίνα ήρθαν αντιμέτωποι με το εξής, απαράδεκτο γεγονός: αιφνιδιαστικά, η έκπτωση που είχαν στο εισιτήριό τους ως εκπαιδευτικοί στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα και αντίστροφα έπαψε να ισχύει! Συγκεκριμένα, η νέα κοινοπραξία που εισήλθε στη γραμμή, έκοψε με το “καλημέρα” την έκπτωση 50% για αυτοκίνητα και δίκυκλα. Σημειώνουμε ότι έτσι και αλλιώς, ακόμα και με την έκπτωση, το κόστος μετακίνησης ήταν μεγάλο. Ένας εκπαιδευτικός έδινε καθημερινά 7 ευρώ που σημαίνει 140 ευρώ το μήνα για το όχημά του και τον ίδιο! Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε επιπλέον επιβάτης πληρώνει κανονικά το εισιτήριό του, ενώ δεν υπήρχε έκπτωση για τους πεζούς (2,40 ευρώ κοστίζει το πήγαινε-έλα για πεζούς).

Με την κατάργηση της έκπτωσης στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα το ποσό για τη μετακίνηση από και προς το νησί διπλασιάζεται και φτάνει στα 14 ευρώ την ημέρα, δηλαδή στα 280 ευρώ το μήνα .

Στο ποσό αυτό θα πρέπει βέβαια να υπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης από και προς τα Παλούκια ή ακόμη και τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο μιας και τα σχολεία έχουν συνήθως αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να γινόμαστε «παιχνιδάκια» της κάθε κοινοπραξίας που όταν αλλάζει τιμολογιακή πολιτική, θα επιβάλλει τους δικούς της όρους. Η ευθύνη εταιρειών-κυβέρνησης-Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείου Παιδείας, είναι τεράστια! Είμαστε εκπαιδευτικοί που προσπαθούμε με τεράστιες δυσκολίες και χωρίς καμία κρατική στήριξη, να στηρίξουμε παντοιοτρόπως τους μαθητές μας- τα παιδιά της Σαλαμίνας. Είμαστε εκπαιδευτικοί που στηρίζουμε την λειτουργία του δημόσιου σχολείου, οι περισσότεροι μακριά από τον τόπο μας και την οικογένειά μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!

Με χαμένους 6 μισθούς από το 2009 και μετά, πληρώνουμε εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια, μετακίνηση, λογαριασμούς ενέργειας, είδη πρώτης ανάγκης, δίδακτρα για τα «προσόντα» μας κ.ά.

Με τα 740 ευρώ για τους νεοδιόριστους, τα 880 ευρώ για τους αναπληρωτές το πολύ για 9 μήνες και μετά πάλι στην ανεργία με το επίδομα των 438 ευρώ, απλά φτάνουμε στη μέση του μήνα και τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

    ·  Να επανέλθει άμεσα η έκπτωση του 50% για αυτοκίνητα-δίκυκλα.
    ·  Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων, πεζών και με τα οχήματά τους, με τα πλοία της γραμμής.
    ·  Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων με οχήματα του Δήμου, από και προς τα σχολεία τους εντός του νησιού. Μέχρι να επιτευχθεί το παραπάνω, δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ του νησιού.
    ·  Δωρεάν μετακίνηση μαθητών, που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς Σαλαμίνα ,επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα ΕΠΑΛ ή επειδή φοιτούν σε κάποια ειδική δομή ή πρέπει να κάνουν κάποια θεραπεία, με τα πλοία της γραμμής.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της νέας Κοινοπραξίας την Τρίτη 06/12 14:00. Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Σχολείων της Σαλαμίνας, την ένωση και τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Σχετικά Άρθρα