Ο Μέσι περπατάει, η Αργεντινή “πετάει” – Τι δείχνουν οι αριθμοί

 Ο Μέσι περπατάει, η Αργεντινή “πετάει” – Τι δείχνουν οι αριθμοί

Η στατιστική έχει εισχωρήσει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο «εργαλείο» των αναλυτών κάθε τεχνικού επιτελείου, οι οποίοι προετοιμάζουν τον προπονητή για τον επόμενο αντίπαλο.

Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτός ο τομέας της προετοιμασίας, είναι τόσο, απαραίτητος, όσο και καταλυτικός.

Η «Prime Video» επινόησε σχετικά πρόσφατα, μία νέα στατιστική κατηγορία, που αφορά στους… περιπατητές των γηπέδων.

Και σχετικά με όσα συμβαίνουν στα γήπεδα του Κατάρ, πρώτος σ’ αυτήν την άτυπη κατάταξη, είναι ο Λιονέλ Μέσι, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι ο κορυφαίος παίκτης της σύγχρονης εποχής, δεν χρειάζεται να τρέχει για να διακριθεί, καθώς είναι σε θέση να κάνει «τα μαγικά του», όποτε θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «ψύλλος», ο οποίος «έχει πάρει απ΄το χέρι» την εθνική Αργεντινής και την ερχόμενη Παρασκευή θα ηγηθεί της «αλμπισελέστε» στον προημιτελικό με αντίπαλο την Ολλανδία, έχει κάνει 4.625 βήματα στην φάση των ομίλων, ενώ ακολουθούν, ο Γκανέζος, Σαλισού με εκατό βήματα λιγότερα και ο Μεξικανός, Ιρβινγκ Λοσάνο με 4.505 βήματα.

Από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παραμένουν στην διεκδίκηση του Μουντιάλ 2022, ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, Τζόρνταν Πίκφορντ, μετρήθηκε να έχει κάνει 4.494 βήματα, ο ηγέτης των «πετεινών», Αντουάν Γκριεζμάν 4.446 και ο τερματοφύλακας, την Ισπανίας, Ουνάϊ Σιμόν, 4.386 βήματα.

Σχετικά Άρθρα