“Έκλεισαν” τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, συνεχίζονται οι περιοδείες Μητσοτάκη – Ποιες θέσεις μένουν κενές και οι νέες ημερομηνίες για τις εκλογές

 “Έκλεισαν” τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, συνεχίζονται οι περιοδείες Μητσοτάκη – Ποιες θέσεις μένουν κενές και οι νέες ημερομηνίες για τις εκλογές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες και σήμερα Δευτέρα θα επισκεφθεί την Τρίπολη όπου ακολουθώντας το μοντέλο που ξεκίνησε από την περιοδεία στην Αχαΐα, θα συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο, θα έχει συναντήσεις και ανοικτή συζήτηση με φορείς, θα επισκεφθεί έργα που είναι σε εξέλιξη ώστε να δώσει το μήνυμα «το είπαμε το κάναμε» και να αναφερθεί στον προγραμματισμό νέων.  

Από τις αρχές του νέου έτους η ΝΔ θα είναι έτοιμη για την εκλογική αναμέτρηση με το κόμμα να δουλεύει εδώ και καιρό στο κόκκινο με την ενεργοποίηση όλων των στελεχών και περιοδείες σε όλη την χώρα για την προβολή του κυβερνητικού έργου.

Αυτό που απομένει είναι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών με τους πάντες να περιμένουν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη. Κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες να βάλουν φρένο σε οποιαδήποτε συζήτηση για προκήρυξη τους εντός του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου επιχειρώντας να σταματήσουν την φημολογία που είχε αναπτυχθεί εσχάτως. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες», που έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Όλοι μιλούν για προσπάθεια εξάντλησης της τετραετίας όμως μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές βάζουν στο τραπέζι της συζήτησης όλες τις Κυριακές από τον Μάρτιο και μετά με επικρατέστερες στις 19 ή 26 Μαρτίου και 2 ή 9 Απριλίου. Ένα ισχυρό επιχείρημα για αυτές τις ημερομηνίες είναι ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει γίνει και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση χωρίς να διαταραχθεί η τουριστική σεζόν και η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις αρχές Ιουνίου.

Όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης, έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος και αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές να παραδώσει στον πρωθυπουργό τις λίστες με τα ψηφοδέλτια ώστε να δώσει την τελική έγκριση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρχουν κενές από μία θέση σε ορισμένες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες ώστε είτε να συμπεριληφθούν κάποια γνωστά ονόματα που θα «κλείσουν» τελευταία στιγμή είτε ορισμένα πρόσωπα που έχει επιλέξει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και δεν είναι ακόμα γνωστά σε άλλους. Και βέβαια το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου την επιλογή όλων των υποψηφίων θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης πλησιάζοντας προς τις εκλογές.