Υποκλοπές: Πώς… δεν απαντά η κυβέρνηση στο νέο θέμα παρακολούθησης στελεχών των ενόπλων δυνάμεων

 Υποκλοπές: Πώς… δεν απαντά η κυβέρνηση στο νέο θέμα παρακολούθησης στελεχών των ενόπλων δυνάμεων

Χωρίς να διαψεύδει την ουσία των νέων δημοσιευμάτων για την παρακολούθηση υψηλόβαθμών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει τα περί ατεκμηρίωτων ισχυρισμών, αλλά παραπέμπει στη δικαισούνη για διερεύνηση… κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντοκουμέντο», η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία λειτουργεί υπό την άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε υπό παρακολούθηση τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον αρχηγό Στρατού αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λελούση!

Επίσης, είχε υπό παρακολούθηση και τον πρώην υπεύθυνο Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Θοδωρή Λάγιο –υπενθυμίζεται ότι ο νυν υπεύθυνος Εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος ήταν παρακολουθούμενος και από το κακόβουλο λογισμικό Predator!

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του «Ντοκουμέντου» μέσω της ΕΥΠ παρακολουθούνταν ακόμα και οι:

  • Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
  • Μιχάλης Οικονομάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
  • Παναγιώτης Κανελλόπουλος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου Mytilineos.
  • Γιώργος Φιλιόπουλος, πρώην CEO της εταιρείας Enterrprise Greece.
  • Άρης Σπίνος, Δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης του μπλοκ Edolio5.Bloggspot.com.
  • Γιώργος Τράγκας, Δημοσιογράφος και εκδότης διαφόρων εντύπων που απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2021.
  • Γιάννης Ζερβάκης, Σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην σημαίνων στέλεχος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
  • Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής της Renew Europe.

Σκληρή υπήρξε η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Κουμουνδούρου να στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τους οποίους και καλεί να απαντήσουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας!

Η ανακοίνωση:

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών;

Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος ;

Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας ;

Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος ;

Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας ή να διαψεύσει κατηγορηματικά επαναλαμβάνει για «αισώπειους μύθους» και «συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών». Ωστόσο επισημαίνει την εμπιστοσύνη που έχει η κυβέρνηση «στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου στην ανακοίνωσή του:

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά-καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».