Ν/Σ για ΕΣΥ: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους βουλευτές να αρθούν στο ύψος τους κατά τη σημερινή ψηφοφορία

 Ν/Σ για ΕΣΥ: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους βουλευτές να αρθούν στο ύψος τους κατά τη σημερινή ψηφοφορία

Η σημερινή ημέρα είναι καθοριστική για τον υγειονομικό κλάδο, καθώς ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Υγεία.

«Οι 300 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν ιστορική ευθύνη με τη στάση τους σήμερα στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Για την Υγεία που είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει:

«Της Δημόσιας Υγείας που έδωσε γενναίες μάχες με τον κορονοϊό σε πολλές περιπτώσεις χωρίς μέσα και εξοπλισμό. Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασης του ΕΣΥ που είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ.

Είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει (η εφαρμογή του ν/σ) σε προκλητή ζήτηση, σε αύξηση της παραοικονομίας, σε αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης υγείας. Θα μεγαλώσει τις ανισότητες στην πρόσβαση. Οι πολίτες θα βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Το 2014, η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο Γεωργιάδη για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση γιατρών ΕΟΠΥΥ. Ήταν οι βουλευτές οπισθοδρομικοί;

«Αξίζει να δούμε σήμερα τη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, απέναντι στο Νομοσχέδιο», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

«Το 2014, ως υπουργός Υγείας, μετέτρεψε τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ (πρώην ιατρεία ΙΚΑ) σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Και μάλιστα συγκρουόμενος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κα Γκάγκα, χαρακτηρίζει σαν οπισθοδρομικούς όλους εμάς που πιστεύουμε στην πλήρη και αποκλειστική  απασχόληση των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού και αντιδρούμε στην είσοδο των ιδιωτών ιατρών στα Νοσοκομεία.. Οι βουλευτές που ψήφισαν το 2014 το νομοσχέδιο Γεωργιάδη είναι οπισθοδρομικοί με επιχειρηματολογία ότι όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ θα πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης;
Δεν πέρασαν 30 χρόνια, όπως λέει η κα Γκάγκα αλλά 8», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα