Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου: Σε ιστορικό υψηλό, οι αιτήσεις στην ΕΕ – Επεκτείνονται πλέον και στις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν

 Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου: Σε ιστορικό υψηλό, οι αιτήσεις στην ΕΕ – Επεκτείνονται πλέον και στις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν

Με το τέλος της πανδημίας και τις συνέπειές της, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ξανά προστασία στην ΕΕ, αλλά και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, ακόμα και την Ελβετία.

Στο ανώτατο όριό του έχει φθάσει ο αριθμός όσων αιτούνται άσυλο, σύμφωνα με τον Andrew McKinlan εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά κυρίως Σύριους πρόσφυγες και που είναι πιθανό να αυξήσει τα ποσοστά ρατσιστικών δυνάμεων.

Με το τέλος της πανδημίας και τους σχετικούς περιορισμούς, σημαντικά περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ξανά προστασία στην ΕΕ καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Ο Andrew McKinlay, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, εξηγεί ότι η τάση αυξάνεται απότομα: «Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν στην ΕΕ και στις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν έχει αυξηθεί από μήνα σε μήνα φέτος, σε 98.000 τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι ένας αριθμός κατά 15% αυξημένος σε σχέση με τον Αύγουστο και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών».

«Αυτή είναι μια σαφής τάση, αλλά οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από τις 173.000 αιτήσεις που καταγράφηκαν μηνιαίως το φθινόπωρο του 2015», συμπληρώνει ο McKinlay.

Σχετικά Άρθρα