Επικοινώνησε με την εισαγγελία ο π. Αντώνιος – “Είμαι στη διάθεση των αρχών” – Πού διαμένει μετά την απομάκρυνση από τις Δομές

 Επικοινώνησε με την εισαγγελία ο π. Αντώνιος – “Είμαι στη διάθεση των αρχών” – Πού διαμένει μετά την απομάκρυνση από τις Δομές

Ο π. Αντώνιος επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και δήλωσε παρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συνήγοροί του Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλου και Γιάννης Κώτσος επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνο και δήλωσαν τη νέα διεύθυνση του Πατρός Αντωνίου, καθώς επίσης ότι, βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών. Ο π. Αντώνιος φέρεται να διαμένει σε σπίτι στην Πετρούπολη, που ή του παραχωρήθηκε, ή το ενοικίασε.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σέβης, που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση, για να οικονομικά της Κιβωτού, έστειλε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία, ζητώντας να διερευνηθεί η διάπραξη τεσσάρων αδικημάτων, που είναι: Φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απιστία και υπεξαίρεση.

Τα δύο τελευταία αδικήματα είναι κατ’ έγκληση διωκόμενα, ωστόσο οι Εισαγγελείς άνοιξαν δικογραφία και γι΄αυτά, με το ενδεχόμενο να έχει ολοκληρωθεί εντός τριμηνου ο έλεγχος στα οικονομικα της Κιβωτού, που διενεργεί το νέο ΔΣ., ούτως ώστε εάν διαπιστωθούν ατασθαλίες, να υποβληθεί και η απαιτούμενη έγκληση.

  • Χθες Πέμπτη έγινε άλλη μία κατάθεση, από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία, που έκανε λόγο για βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Στην κακοποίηση αυτή του τροφίμου που διαμένει στο εξωτερικό, φαίνεται να συμμετείχαν και δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν απομακρυνθεί από την δομή.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού, όπου έμεναν ο Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό».

Βρέθηκαν επίσης 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, την προέλευση των οποίων θα κληθούν να εξηγήσουν οι πρώην υπεύθυνοι της οργάνωσης.
Να σημειωθεί πως έχουν ήδη δεσμευτεί τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες που περιέχουν το ποσό των 360.000 ευρώ. Τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

Σχετικά Άρθρα