Τσιάρας: “Με τον νομοσχέδιο για την ΕΥΠ καλύπτουμε κενά που άφησε η προηγούμενη νομοθεσία”

 Τσιάρας: “Με τον νομοσχέδιο για την ΕΥΠ καλύπτουμε κενά που άφησε η προηγούμενη νομοθεσία”

Τη σημασία αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της ΕΥΠ αλλά και την προστασία της Πολιτείας από τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης, ανέλυσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της ΕΥΠ- του οποίου η συζήτηση αναμένεται αν έχει ολοκληρωθεί στις επιτροπές στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας προκειμένου την Πέμπτη στις 8 Δεκέμβρη να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, τόνισε: «η προσπάθεια που γίνεται είναι να καλύψουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει η προηγούμενη νομοθεσία. Μη μου πείτε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί έναντι ενός περιστατικού όταν η νομοθεσία είχε αναφορά στο 1994».

“Το νομοσχέδιο εξοπλίζει τη ποινική νομοθεσία με εργαλεία για τα λογισμικά”

«Το αυτονόητο, είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά στο πως θα θωρακίσουμε την πολιτεία απέναντι σε φαινόμενα που απασχολούν το σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Υπάρχουν καινοτομίες και εκεί θα έπρεπε να σταθεί κανείς. Είναι συγκεκριμένες. Το νομοσχέδιο εξοπλίζει τη ποινική νομοθεσία με εργαλεία για τα λογισμικά», είπε και έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως τον Ιούλιο του 2019 λίγο πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα, μετατρέποντας το αδίκημα της παρακολούθησης από κακούργημα σε πλημμέλημα. «Περιμένω να μας πείτε τη λογική με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση υποβάθμισε το αδίκημα. Δεν χωρά σε λογική δικαιολόγηση», είπε.

«Τι πιστεύετε για την ΕΥΠ; Θέλετε να υπάρχει; Έχει ρόλο στη πολιτεία; Διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα; Η επιχειρηματολογία που ακούστηκε έπληττε τη λειτουργία της ΕΥΠ. Αν θεωρούμε ότι μια χώρα μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια χωρίς σοβαρή και θωρακισμένη ΕΥΠ η συζήτηση που κάνουμε δεν έχει ρόλο», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα