Κιβωτός: Βρέθηκαν 5,9 εκατ. ευρώ σε “μυστικό” λογαριασμό – “Οικιακά” δήλωνε η πρεσβυτέρα – Απαγορεύτηκε στον π. Αντώνιο να πλησιάζει τη Δομή

 Κιβωτός: Βρέθηκαν  5,9 εκατ. ευρώ σε “μυστικό” λογαριασμό – “Οικιακά” δήλωνε η πρεσβυτέρα – Απαγορεύτηκε στον π. Αντώνιο να πλησιάζει τη Δομή

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την “Κιβωτό του Κόσμου”. Οι Αρχές φέρεται να εντόπισαν πρόσφατα, κρυμμένα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού που έμεναν ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» με την σύζυγό του, κοσμήματα μεγάλης αξίας τα οποία προέρχονται από δωρεές πολιτών προς την «Κιβωτό», 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά!

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη όπως προαναφέραμε, η έρευνα που διενεργείται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, η οποία έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, οι οποίοι περιέχουν συνολικά 360.000 ευρώ. Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

Υπό εξέταση είναι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της πρεσβυτέρας, η οποία όφειλε να δηλώσει τόσο τις τραπεζικές της καταθέσεις όσο και τα μετρητά που διέθετε.

Η Σταματία Γεωργαντή όφειλε να υποβάλει «πόθεν έσχες» λόγω της ιδιότητάς της ως προέδρου της ΜΚΟ, ενώ υπό έρευνα είναι και τα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος, τα παιδιά της και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Star, ενώ η πρεσβυτέρα ήταν επί σειρά ετών η Πρόεδρος του ΔΣ της «Κιβωτού» και διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ μόνο με μια υπογραφή, η ίδια δήλωνε ως επάγγελμα τα οικιακά!

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αυτό προκύπτει από έγγραφο που αποκαλύπτει το Star, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2021 και στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία της Σταματίας Γεωργαντή, αλλά και ότι είναι «οικοκυρά», η οποία ενεργεί ως «πρόεδρος του ΔΣ και νόμιμη εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας…».

εικόνα: Star

Βρήκαν «μυστικό» λογαριασμό της «Κιβωτού» με 5,9 εκατ. ευρώ

Σε μια άλλη αποκάλυψη, που έκανε ο ΣΚΑΪ αυτή τη φορά, φαίνεται πως είναι τεράστια τα ποσά που ανακαλύπτει σταδιακά η αστυνομία και που είχαν οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού».

Σε συστημική τράπεζα (διαφορετική από αυτή παλαιότερης αποκάλυψης), εντοπίστηκε λογαριασμός της ΜΚΟ με 5,9 εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα οι τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού, δείχνουν μόνο καταθέσεις μικρών ποσών από πολίτες στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Την ίδια ώρα διάταξη με την οποία απαγορεύουν στον πατέρα Αντώνιο και άλλα τρία πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση των καταγγελιών παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.

  • Σύμφωνα με τη διάταξη, ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα δεν μπορούν να πλησιάζουν σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ με βάση τις διατάξεις του αστικού κώδικα που αφορούν την προστασία ανήλικων παιδιών.

Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.