TAZ: Το ελληνικό Watergate

 TAZ: Το ελληνικό Watergate

Το «ελληνικό Watergate» χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα «TAZ» (Tageszeitung) και επισημαίνει ότι μία από τις πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού μετά την νίκη στις εκλογές του 2019 ήταν να θέσει την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχό του.

Το γερμανικό δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και την υπόθεση που ο ίδιος αποκάλυψε σχετικά με την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου εναντίον του, ενώ παρουσιάζει και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento σχετικά με τις εκτενής λίστες παρακολουθήσεων με το παράνομο λογισμικό Predator.

taz.de

Παράλληλα αναφέρεται και στην μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος δημοσιογράφος κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο τελευταίος περί εμπλοκής του Κ. Βαξεβάνη σε ροή ρωσικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πιστοποιείτο και από δικαστική απόφαση.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ίδιο άρθρο, κόντρα στο αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημειώνει ότι «η ελληνική μυστική υπηρεσία, ΕΥΠφέρεται να έχει μολύνει τα smartphone» πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών «με το λογισμικό κατασκοπείας Predator».

«Εκτός από Έλληνες πολιτικούςαξιωματούχους και επιχειρηματίες, στα θύματα περιλαμβάνονται και 16 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης» τονίζει η «TAZ» κάνοντας αναφορά στις περιπτώσεις παρακολούθησης του Αλέξη Παπαχελά, του Αντώνη Δελλατόλα του Θανάση Κουκάκη, του Σπύρου Σιδέρη και του Γιάννη κουρτάκη. Το ίδιος δημοσίευαμ επισημαίνει δε ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει μόνο τις υποκλοπές Κουκάκη και Ανδουλάκη, και υποστηρίζουν ότι είναι νόμιμες και δεν έγιναν με το Predator».

Επιπρόσθετα το δημοσίευμα κόλαφος κάνει ειδική αναφορά στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τις αποκαλύψεις της για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε, απουσίαζε όταν η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διερεύνησε» τις καταγγελίες για τη χρήση λογισμικού κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, αναφέρει χαρακτηριστικά η «TAZ» για τη φυγομαχία του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι «ο Μητσοτάκης επιμένει ότι το θέμα έχει διευθετηθεί» μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα,

«Αλήθεια; Είναι όλα απλά ένα όνειρο; Η ποινική δικαιοσύνη της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει μισή ντουζίνα έρευνες για το λεπτό θέμα» επισημαίνει καταληκτικά η «TAZ».

Σχετικά Άρθρα