Με στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου έκλεισε η Μέγκαν Μαρκλ το podcast

 Με στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου έκλεισε η Μέγκαν Μαρκλ το podcast

Έναν στίχο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, αποφάσισε να επικαλεστεί η Μέγκαν Μαρκλ στο φινάλε του podcast της στο Spotify.

«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος», είπε με νόημα η Δούκισσα του Σάσεξ, κλείνοντας την πρώτη σεζόν του podcast της «Archetypes».

Λίγα λεπτά πριν κλείσει το 12ο επεισόδιο, η Μέγκαν Μαρκλ είπε: «Νιώθω ότι με κατανοούν, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα αισθανόμουν έτσι χρησιμοποιώντας τη φωνή μου, αλλά είναι η αλήθεια».

«Πολύ καιρό πριν, άκουσα μια φράση την οποία θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας καθώς μιλάμε για ταμπέλες, σχήματα λόγου και κουτιά στα οποία ίσως προσπαθήσουν να σας τοποθετήσουν όπως και ρόλους ή στερεότυπα που σας αποδίδονται και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο άτομο που είστε, αυτή είναι η φράση με την οποία ήθελα να σας αφήσω», είπε πριν παραθέσει τον στίχο του Έλληνα ποιητή.

«Συνέχισε να εξελίσσεσαι φίλε μου και θα σε δω στην απέναντι πλευρά. Όπως πάντα, είμαι η Μέγκαν», πρόσθεσε.

Στο podcast της, η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός μίλησε με πολλούς καλεσμένους για την ισότητα του φύλου και τα αρνητικά στερεότυπα που επηρεάζουν τις γυναίκες.

Η Μέγκαν, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν ιδέα του πρίγκιπα Χάρι να συμπεριλάβει την οπτική ενός άνδρα.

Στο τελευταίο της podcast με τίτλο «Man-ifesting a Cultural Shift» συμπεριέλαβε για πρώτη φορά άνδρες και συζήτησε μαζί τους τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Όσο για το μέλλον του podcast της, «Archetypes» (με το όνομα να είναι εμπνευσμένο από τον γιο της, Archie), οι θαυμαστές της ελπίζουν σε μια δεύτερη σεζόν που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο στίχος του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Το δίστιχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου είναι ενταγμένο στον κύκλο ποιημάτων «Το κορμί και το σαράκι» 1978. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ το 1995 εντάχθηκε και σε συλλογή που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οδυσσέας σε μετάφραση στα αγγλικά από τον Νίκολας Κόστις.

Εμφανίζεται στην συγκεντρωτική έκδοση ποιημάτων του Χριστιανόπουλου το 1998 από τις εκδόσεις Διαγώνιος ενώ καταχωρήθηκε στα «Μικρά ποιήματα» από τις εκδόσεις Ιανός το 2004.

meghan markle stixos

Σχετικά Άρθρα