Κιβωτός: Στο μικροσκόπιο τα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας- Τεράστια ποσά σε τράπεζες και χρηματοκιβώτιο- π.Αντώνιος: Καμία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας για 8 χρόνια!

 Κιβωτός: Στο μικροσκόπιο τα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας- Τεράστια ποσά σε τράπεζες και χρηματοκιβώτιο- π.Αντώνιος: Καμία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας για 8 χρόνια!

Εντείνονται οι έρευνες για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος να βάζει ως προτεραιότητα τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ, συζύγου του πατρός Αντωνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της «Κιβωτού».

Η εντολή του επικεφαλής της Αρχής προβλέπει να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του πατρός Αντωνίου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

Ουδεμία ανάληψη έκανε από το λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως προέκυψε και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον συγκεκριμένο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

«Ζαλίζουν» τα νούμερα

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.
Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, που δεσμεύτηκαν, υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ, με τις Αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί.

Σχετικά Άρθρα